Families

Families

Ons museum is leuk & leerzaam voor (groot)ouders en kinderen. Denkers, doeners en dromers bieden we een superleuk en leerzaam uitje.

Herfstvakantie vier je in Stedelijk Museum Breda!

Ben jij nieuwsgierig en hou je van nieuwe dingen ontdekken? Kom dan deze herfstvakantie (14 t/m 22 oktober) naar het museum voor een superleuke vakantie-activiteit. Door de nieuwe vaste tentoonstelling De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land loopt een Familiespoor. Samen speuren, je hersens laten kraken, creatief bezig zijn en op die manier van alles te weten komen over de bijzondere geschiedenis van Breda: hier word je op speelse manier een hoop wijzer!

De Nassaus van Breda - Kasteel, stad en land

Hier kom je aan de hand van het Familiespoor op een speelse manier van alles te weten over de betekenisvolle geschiedenis van Breda.

Op 13 punten in de tentoonstelling zijn stops, plekken waar je iets meemaakt, doet en leert. Met de speciale stempelkaart verzamel je bovendien de stadsbewoners die je wijzer maken over hun leven. Zo kom je meer te weten over de betekenisvolle Nassaus en hoe zij hun leven leidden. Je krijg een indruk hoe Breda er vroeger uitzag en natuurlijk kom je meer te weten over de list met het Turfschip.

Lees hier meer over De Nassaus van Breda

Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw

Deze vaste tentoonstelling gaat over een tijd waarin er van alles verandert in Breda. Voor kinderen met ontdekkriebels is er een Familiespoor met leuke opdrachten.

Zo is er het RaRaRa – spel waar je je hersens laat kraken om te bedenken waarvoor voorwerpen dienden die ooit doodgewoon waren en die we nu niet meer kennen. En test hoe het met je uitvind skills zit in een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling: de Fabriek van Breda.

Lees hier meer over Ambitie & Verlangen

Schoolvakanties

Tijdens de mei-, zomer-, herfst- en kerstvakanties hebben we altijd speciale activiteiten voor kinderen. Het programma tijdens de vakanties wordt altijd tijdig bekend gemaakt op de Zien & Doen pagina.

Café
In het café houden we rekening met kinderwensen. Op de kaart staan worstenbroodjes, bolletjes kaas, jam of vruchtenhagel en er is chocomel en biologische limonade. 

Shop
Van puzzels tot spelletjes, in de shop vind je originele cadeautjes om jezelf of iemand anders cadeau te doen. Cadeautjes voor iedereen en voor elke portemonnee