Voortgezet onderwijs

Maatwerk (vmbo, havo, vwo)

Aansluitend bij de tentoonstellingen en programma’s, die zijn gericht op beeldende kunst, erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en crossovers van deze kernthema’s, heeft het museum een breed programma-aanbod. Dit aanbod sluit aan bij verschillende vakken van het voortgezet onderwijs, zoals CKV, beeldende vakken, geschiedenis, maatschappijleer en aardrijkskunde.

Wil je meer weten of een schoolbezoek boeken? Neem dan contact op met de medewerkers van Educatie via het telefoonnummer (076) 529 99 08 of via e-mail educatie@stedelijkmuseumbreda.nl.

Verwacht: Club Zien (vmbo)

Diverse musea, waaronder Stedelijk Museum Breda zijn een uniek initiatief gestart met als doel het ontwikkelen van vernieuwend, passend en leerzaam museumbezoek voor vmbo-leerlingen: Club Zien.

Uniek aan het vmbo-project is dat leerlingen en docenten het samen ontwikkelen. Op basis van gezamenlijke inzichten en ideeën wordt een programma  gerealiseerd. Voor het zover is, komen leerlingen het programma testen. Na feedback van leerlingen en docenten volgen aanpassingen waarna het aangepaste aanbod ook weer getest wordt tot iedereen tevreden is.
In het najaar van 2023 start de testfase in Stedelijk Museum Breda. Vanaf 2025 is het vmbo programma te boeken.

Nieuwsgierig naar Club Zien?
Heb je interesse om deel te nemen aan de pilot? Neem dan contact op met het projectteam via het telefoonnummer (076) 529 99 08 of via e-mail manoah@clubzien.nl