Voortgezet onderwijs

Maatwerk (havo, vwo)

Aansluitend bij de tentoonstellingen en programma’s, die zijn gericht op beeldende kunst, erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en crossovers van deze kernthema’s, heeft het museum een breed programma-aanbod. Dit aanbod sluit aan bij verschillende vakken van het voortgezet onderwijs, zoals CKV, beeldende vakken, geschiedenis, maatschappijleer en aardrijkskunde.

Wil je meer weten of een schoolbezoek boeken? Neem dan contact op met de medewerkers van Educatie via het telefoonnummer (076) 529 99 08 of via e-mail educatie@stedelijkmuseumbreda.nl.

Club Zien: museumlessen voor vmbo

Een plek waar inspiratie, verwondering en creativiteit centraal staan: dat is Club Zien. Waar leerlingen zich welkom voelen en uitgedaagd worden om op ontdekkingsreis te gaan, hun mening telt en het aanbod is ontwikkeld in co-creatie met en afgestemd op vmbo-leerlingen en hun interesses en belevingswereld.

Club Zien is een samenwerkingsverband tussen Het Noordbrabants Museum, Design Museum Den Bosch, Stedelijk Museum Breda, Van Abbemuseum Eindhoven en Museum Helmond. Het doel: de musea toegankelijker maken voor vmbo-leerlingen. Door het verbinden van kunst, cultuur, erfgoed, design, geschiedenis én educatie bieden we een plek die de verwondering, verbeelding en creativiteit van leerlingen stimuleert.

Kijk snel verder voor het aanbod

Ontdek onze programma's voor het VO

Ogenschijnlijk
Club Zien museumles onderbouw

Ogenschijnlijk

Opzicht
Club Zien museumles bovenbouw

Opzicht

Interactieve rondleiding
havo/vwo

Interactieve rondleiding