Vaste tentoonstelling

De Nassaus van Breda

Kasteel, stad en land

nu te zien:

Next
New Canterbury Tales
t/m 22 oktober

New Canterbury Tales

Tentoonstelling
Ambitie & Verlangen
Vaste tentoonstelling

Ambitie & Verlangen

Tentoonstelling
De Nassaus van Breda
Vaste tentoonstelling

De Nassaus van Breda

verwacht vanaf 14 oktober:

Gedragen verhalen

Van namiddagjapon tot werkmuts en van boerenkiel tot cadettenuniform: in ‘Gedragen verhalen’ draait het om kleding rond 1900. Het museum beschikt over een unieke mode- en kostuumverzameling die een beeld geeft van het dagelijks leven in Breda en (West-)Brabant.

Lees hier meer

José Maria Capricorne – Moederboom

Schilderijen, tekeningen en sculpturen uit het omvangrijke oeuvre van beeldend kunstenaar José Maria Capricorne. Het werk van Capricorne is verhalend en betoverend, vol bonte personages en figuren in kleurrijke en fantasievolle omgevingen.

Lees hier meer

Mathieu Meijers en studio KASBOEK – Weerschijn

Voor Weerschijn hebben kunstenaar Mathieu Meijers en kunstenaarscollectief studio KASBOEK zich laten inspireren door de religieuze collectie van het museum. Ze kozen katholieke voorwerpen die bedoeld zijn om steun en troost te geven.

Lees hier meer

uitgelicht:

BIJ/NA 2023 

In de StadsGalerij is t/m 1 oktober de expositie te zien van residency-project BIJ/NA van vier kersvers afgestudeerde kunstenaars samen met drie ervaren kunstenaars. Allemaal zijn ze afgestudeerd aan St. Joost School of Art & Design. Het dynamische proces in een niet- hiërarchische structuur en samen werken staan centraal.

Lees hier meer

Bredase Maand van de Geschiedenis

Oktober is de landelijke Maand van de geschiedenis. Het museum, Stadsarchief Breda en Nieuwe Veste geven ook in 2023 lokaal invulling aan deze themamaand. Eureka! is het thema van deze editie. Op verschillende locaties in de stad kun je een maand lang terecht voor gevarieerde activiteiten. Meer weten?

Lees hier meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte