Word vriend

Word vriend

Vrienden zijn onmisbaar. Help ons groeien in kwaliteit en publieksbereik, word vriend en maak gebruik van de vele voordelen.
Vrienden maken het verschil

Als vriend draag je het belang van het museum uit, motiveer je mensen om tentoonstellingen te bezoeken en zorg je voor een stevig draagvlak in de stad. Jouw enthousiasme en betrokkenheid zijn dus even belangrijk als financiële steun.


Dankzij de Vriendenvereniging

De Vriendenvereniging van Stedelijk Museum Breda heeft een waardevolle collectie opgebouwd. Een aantal collectiestukken is te zien in de nieuwe vaste tentoonstellingen De Nassaus van Breda - Kasteel, stad en land en Ambitie & Verlangen - Breda in de 19de eeuw. Bijzonder trots zijn we op het oudste stadsgezicht van Breda dat door de Vriendenvereniging is aangekocht.


Cadeau van Vriendenvereniging

Wist je dat de Vriendenvereniging van het museum heeft bijgedragen aan de restauratie van het torenmodel van de Grote Kerk? Dankzij hun financiële steun, een cheque van maar liefst €20.000, kun je straks genieten van een bijzonder element in de nieuwe vaste tentoonstelling De Nassaus van Breda - Kasteel, stad en land.


Voordelen voor vrienden:
  • je hebt altijd gratis toegang tot het museum;
  • je wordt uitgenodigd voor speciale vriendenontvangsten in het museum;
  • je krijgt uitnodigingen voor de culturele excursies die de Vriendenvereniging organiseert (voorrang bij boeking, en korting);
  • je ontvangt vier keer per jaar een speciale nieuwsbrief met daarin informatie over het museum en de collectie, lezingen, artist talks en andere activiteiten.

Word vriend of geef een lidmaatschap cadeau

Je bent al vriend voor €20 per kalenderjaar. Voor een partnerlidmaatschap (twee personen woonachtig op hetzelfde adres) bedraagt de contributie €35.

Je kunt je contributie ook -naar eigen inzicht- naar een wat hoger plan tillen. Daarmee doe je de vereniging een groot plezier. Meer inkomsten stelt de vereniging in staat meer Bredaas erfgoed te verwerven en op die manier voor de toekomst te behouden.
Op zoek naar een origineel cadeau? Verras familie of vrienden met een vriendenlidmaatschap.

Praktische informatie

De Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda is een culturele ANBI met een eigen rechtsbevoegdheid.
- Kamer van Koophandel nr. 40280974
- Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) nr 8165.19.067


    Meer informatie of vriend worden?

    Neem contact op met Ans Schellinger via 076 529 93 10 of vrienden@stedelijkmuseumbreda.nl