Shop en café
Shop
Zoek je een origineel cadeau voor jezelf of iemand anders? In onze museumwinkel vind je behalve kunstboeken en ansichtkaarten vast iets van je gading. Het assortiment wisselt voortdurend en ook voor kinderen zijn er leuke dingen te vinden. Loop eens langs als je in de buurt bent, de shop is ook zonder museumentree te bezoeken.
Café

Een rustpunt in het museum is het café. Je vindt er de lekkerste koffies en zoetigheden. Ook voor een smakelijke lunch kun je hier terecht. 
Nog even napraten over alles dat je hebt bekeken? Onder het genot van een goed glas wijn of een lekker Bredaas biertje ben je hier aan het goede adres.

Het Klooster Breda
Appeltaart van Het Klooster, een heerlijke ambachtelijke taart mét een goed verhaal. Gemaakt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien komt de opbrengst uit de bakkerij ten goede aan de leef- en woongemeenschap van Het Klooster Breda waar voormalig daklozen werken aan hun re-integratie in de samenleving.

Banketbakkerij H. van Haaren
Als 16-jarige jongen zette Corné zijn eerste stap in het bakkerijgilde en sindsdien maakt hij dagelijks vol passie de mooist en heerlijkste creaties waaronder het Bredaas Kasteeltje.

Bieren van De Beyerd
De meeste bieren op de kaart halen we bij onze buren. De Beyerd is veel meer dan alleen een café. Het is een veelzijdig horecabedrijf met een familietraditie sinds 1838. Van oudsher een café, inmiddels een bier-specialiteitenrestaurant en eigen huisbrouwerij.

ECHT BROOD
Bij ECHT BROOD wordt brood net als vroeger gebakken op basis van meel, water en zeezout. Als rijsmiddel wordt een eigengemaakt desem gebruikt. In de open bakkerij kun je zien hoe Joris onze heerlijke croissants bakt, slechts een paar deuren naast het museum.