Dierenstad

t/m 1 september

Dierenstad

Bezoek projectruimte Next waar Dierenstad tot leven komt. Hier hebben de dieren het voor het zeggen! De kleurrijke illustraties van Djenné Fila (Tilburg 1995) nemen je mee in een wereld vol fantasie, waarin je mag bouwen en brullen. Met haar sprookjesachtige werk brengt ze verhalen tot leven voor zowel kinderen als volwassenen. Laat je inspireren, ga zelf aan de slag en help mee onze groeiende Dierenstad te bouwen!

Workshops ‘Kijken als een dier’

Families kunnen elke woensdag en vrijdag in juli een workshop volgen. De workshops duren 1,5 uur en worden gegeven door Djenné Fila of museumdocenten. Voordat het creatieve werk begint, duik je eerst gezamenlijk in het verhaal van de Nassaus en de dieren uit deze tijd door de tentoonstelling te bezoeken. Daarna ga je een collage maken. Deze wordt onderdeel van Dierenstad en is de rest van de zomer te bewonderen in Next. Hangt jullie werk straks in ons museum?

Lees hier meer en boek je tickets voor een workshopmoment naar keuze.

Als je de dieren een stem geeft: hoe ziet de stad er dan uit?

Fantasiedieren en gebouwen tekenen

Op alle andere dagen hoef je je ook niet te vervelen. Djenné Fila heeft verschillende Tekenstarters gemaakt, waaruit je kunt kiezen. Dus ga zelf aan de slag met fineliners en kleurpotloden om nieuwe dieren en gebouwen te ontwerpen. Voeg jouw werk toe aan Dierenstad en zie hoe die elke dag groeit en verandert.

Djenné Fila

In 2023 won ze het Gouden Penseel, de bekendste juryprijs voor het best geïllustreerde kinderboek van Nederland, voor haar illustraties uit ‘Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen geschreven’. Met haar eigen werk heeft Djenné al diverse dierenverhalen tot leven gebracht – met creatieve combinaties van technieken en materialen, in kleurrijke lagen, verrassende structuren en rake lijnen. Bewonder haar sprookjesachtige werk in Dierenstad.

Openingstijden en prijzen
Meer informatie
Adres en bereikbaarheid
Meer informatie
Activiteit
Dierenstad - Familiezomerprogramma
t/m 1 september

Dierenstad - Familiezomerprogramma