Dierenstad - Familiezomerprogramma

t/m 1 september

Dierenstad - Familiezomerprogramma

Het wordt een gezellige beestenboel in het museum tijdens de zomervakantie! Vroeger bepaalde de heer van Breda wat er gebeurde met de stad. Vandaag de dag is dit in handen van het gemeentebestuur en de bewoners, maar hoe zou Breda eruitzien als de dieren het voor het zeggen hebben?

Maak in creatieve workshops een droomstad van en voor dieren, bezoek onze projectruimte Next waar de dierenstad tot leven komt, speur met de Dierenbingo door de tentoonstellingen of volg het Familiespoor en leer de vroegere bewoners van de stad kennen.

Workshop: Kijken als een dier (leeftijd 4+)

Samen met illustrator Djenné Fila duik je in een wereld vol fantasie en creativiteit. Ontdek de magie van dier en stad door de speelse illustraties van Djenné. Bouw een droomstad van en voor de dieren. Hoe ziet de stad eruit als dieren het voor het zeggen hebben?

Data - kies uit:

• Zaterdag 6 juli
  • Woensdag 10 juli
  • Vrijdag 12 juli
  • Woensdag 17 juli
  • Vrijdag 19 juli
  • Woensdag 24 juli
  • Vrijdag 26 juli
  • Woensdag 31 juli

Tijden - kies uit: 11.00 uur of 13.00 uur

De workshops duren 1,5 uur en worden gegeven door Djenné Fila of museumdocenten. Voordat het creatieve werk begint, duik je eerst gezamenlijk in het verhaal van de Nassaus en de dieren uit deze tijd door de tentoonstelling te bezoeken. Daarna ga je een collage maken. Deze wordt onderdeel van de dierenstad en is de rest van de zomer te bewonderen in Next.

Prijs:

De workshop is voor ouder(s)/begeleider(s) én kinderen: een echte familieworkshop! Kinderen zijn gratis & volwassenen betalen een ticketprijs van €13,50 (m.u.v. de Breda-pas). Met dit ticket kunnen jullie ook na de workshop nog een kijkje nemen in het museum. Workshop is alleen toegankelijk met geldige tickets (max 30 personen per workshop).

Reserveer hier je tickets voor de workshop

Next: Dierenstad

Bezoek projectruimte Next waar de dierenstad tot leven komt. Je kunt daar de illustraties van Djenné Fila bewonderen.

Extra leuk: je kunt in Next elke dag zelf een bijdrage leveren aan de stad. Bedenk en teken je eigen dieren of gebouwen. Djenné Fila heeft verschillende Tekenstarters gemaakt, waaruit je kunt kiezen. Dus ga zelf aan de slag en voeg jouw werk toe aan Dierenstad en zie hoe die elke dag groeit en verandert.

Lees hier meer

Dierenbingo - Speel & Speur

In al onze tentoonstellingen zijn dieren te vinden. Speel en speur mee: kun jij alle negen dieren vinden in het hele museumgebouw? Na het kopen van je ticket, kun je een dierenbingokaart gratis ophalen bij onze balie.

Familiesporen bij de vaste tentoonstellingen

Leer de bewoners van vroeger kennen. Wie woonden er in Breda in de tijd van de Nassaus? Wie waren zij en waar hielden ze zich mee bezig? Met het interactieve Familiespoor kom je op een speelse wijze van alles te weten over de betekenisvolle geschiedenis van de stad en haar inwoners. Laat je kleurplaat tot leven komen in de tentoonstelling of ontwerp je eigen familiewapen!