Ons Nest – Tegen de wind in

t/m 30 juni 2024

Ons Nest – Tegen de wind in

Deze tentoonstelling in projectruimte Next is de afsluiting van een project met leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs. De leerlingen maakten kunstwerken aan de hand van een thema en bedachten samen met docenten en medewerkers van het museum de tentoonstelling.

Tegen de wind in

Het thema is dit keer ook de titel: Tegen de wind in. Van een luchtige benadering van het onderwerp met verschillende molens en wind in de haren tot de diepere betekenis van weerstand en tegenstroom. Je waait letterlijk door de tentoonstelling heen: van briesje tot storm! 

‘Ons Nest’ is de nieuwe naam voor de ‘vso-expo’ die we al drie keer hebben georganiseerd. Dit jaar werken we samen met leerlingen en docenten van Breda College, De Kei (Koraal) en Visio Onderwijs Breda.

Museum voor en door de stad

Stedelijk Museum Breda is een museum voor en door de stad. Daarom werken we graag samen met het speciaal voortgezet onderwijs. De leerlingen krijgen een podium voor hun creativiteit en kunnen met hun familie en vrienden ook de andere tentoonstellingen ontdekken. Met hun originele kunstwerken geven ze de andere bezoekers een kijkje in hun eigen belevingswereld.