Kunstkameraden

t/m 21 januari

Kunstkameraden

Een collage van inkt en viltstift, het resultaat van de samenwerking tussen kunstenaar Lian Waas en Atena, textielkunst geïnspireerd op werk van Louise Bourgeois door Johanna Schweizer en Marieke, jazz met trompet van Juan Felipe en Frank van der Kooij en abstracte kunst van Arjan Janssen en Bart: ter ere van het 12,5-jarig bestaan van Kunstkameraden kun je in museumruimte Next terecht voor een afwisselende tentoonstelling met 25 kunstwerken van duo’s.
Van linosnede, keramiek en muziek tot videoclip: alles wat je hier tegenkomt is het product van de samenwerking tussen ervaren kunstenaars en jongeren.

In Kunstkameraden werken een professionele kunstenaar met een jongere samen aan een kunstwerk.
Dit idee is 12,5 jaar geleden geboren vanuit het ideaal dat kunst toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen. Dat stoelt op het besef dat kunst bijdraagt aan de sociale en geestelijke ontwikkeling. Aangezien kunst(beleving) juist voor jongeren in maatschappelijk kwetsbare posities lang niet altijd binnen handbereik is, draagt Kunstkameraden hieraan actief bij.

Sinds de oprichting in 2011 zijn meer dan 500 matches van kunstenaars met jeugdigen gerealiseerd in Brabant, Limburg en Zuid-Holland. De afgelopen jaren zijn verschillende culturele en sociale organisaties aangehaakt bij dit initiatief. Ook Stedelijk Museum Breda.