Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Voortgezet onderwijs

VO expo

Stedelijk Museum Breda organiseert ieder jaar een expositie samen met junior curatoren. Hierin worden werken van eindexamenleerlingen van verschillende voortgezet onderwijs scholen in Breda tentoongesteld in het museum. De junior curatoren gaan onder begeleiding van het museum de werken selecteren, een verhaallijn schrijven, een tentoonstellingsplan ontwikkelen en zaalteksten schrijven. Hiermee laat Stedelijk Museum Breda zien dat hun eigen kunst ook in een museum kan komen te hangen. Ook laat het museum leerlingen graag zien wat er zich allemaal achter de schermen van een museum afspeelt. De tentoonstelling is vervolgens open voor publiek.

De leerlingen die zich aanmelden als junior-curatoren krijgen via handleidingen en bijeenkomsten in het museum alle informatie die ze nodig hebben om het werk van een curator op zich te nemen. Het project laat de leerlingen zelfstandig werken en sluit aan bij de vakken Nederlands en CKV.  Lees hier verder over de VO expo 2019. 

Maatwerk VO

Stedelijk Museum Breda heeft een breed aanbod dat aansluit bij verschillende vakken van het voortgezet onderwijs. Tentoonstellingen en programma’s gericht op beeld, erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en crossovers van deze kernthema’s. Voor leerlingen wordt er aandacht besteed aan vorm, functie en context.  

Voor leerlingen organiseert het museum inleidingen, presentaties en rondleidingen. Deze programma’s zijn gebaseerd op de lopende tentoonstellingen. Neem contact op met de afdeling educatie en participatie over de mogelijkheden en de actuele programma’s.

De afdeling educatie en participatie is te bereiken via 076 529 9900 of educatie@stedelijkmuseumbreda.nl.  

U kunt ook uw gegevens invullen op het uitgebreide aanvraagformulier (PDF), hieronder te downloaden. Stuur deze dan naar educatie@stedelijkmuseumbreda.nl

Uitgebreid educatie aanvraagformulier