Vandaag open vanaf 10:00
True Beauty

True Beauty

t/m

True Beauty - 
Op de grens van kunst en wetenschap

Het gezicht van de wetenschap verandert voortdurend. Nieuwe onderzoeksgebieden, ontdekkingen en technologieën leiden tot een stroom van nieuwe beelden. Soms lijken die op wat we kennen, maar vaker roepen ze verwondering op.

Wetenschappelijke beelden maken iets zichtbaar dat je met het blote oog niet kunt zien. In de 21ste eeuw kijken wetenschappers nog steeds door microscopen en telescopen, maar ze gebruiken vooral computers en software. Ze verwerken informatie tot afbeeldingen van de ‘onzichtbare werkelijkheid’.

Wetenschap en beeldende kunst raken zo met elkaar verweven. Ook moderne wetenschappers creëren hun beelden, ze bepalen zelf de schoonheid en de uitdrukkingskracht. Sommigen geven hun werk een artistieke allure die eerder hoort bij een museum dan een laboratorium.

''Amper een jaar na de opening weet Stedelijk Museum Breda te verrassen met deze originele tentoonstelling die ook nog eens hyperactueel is.'' - Trouw

Plan uw bezoek

Opbouw tentoonstelling  

Voor True Beauty maakten we een keuze uit de mooiste beelden uit de wetenschap van de 21ste eeuw. Foto’s, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers worden afgewisseld met het werk van kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap. De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers neemt in de tentoonstelling een centrale plaats in. Daarnaast zijn er werken van Flavie Audi (FR), Franck Bragigand (FR), Herbert W. Franke (AUT) Martin Luijendijk (NL), Jan-Maarten Luursema (NL), Barbara Nanning (NL), James Pricer (US), Maija Tammi (FI), Roland Schimmel (NL) en Mels van Zutphen (NL).

Praktische informatie

Doelgroep
van jong tot oud
Locatie
benedenverdieping
Gemiddelde tijdsduur
60 minuten
Toegankelijk
rolstoelvriendelijk