True Beauty

t/m 19 augustus 2018

True Beauty

Op de grens van kunst en wetenschap

Binnen de digitale beeldcultuur wordt het wetenschappelijk beeld steeds belangrijker. Nieuwe onderzoeksgebieden, ontdekkingen en technologieën resulteren in een onophoudelijke stroom van beelden. Behalve fascinerend zijn die vaak adembenemend mooi.

True Beauty brengt nieuwe foto’s, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers rond de thema’s mens, natuur, ruimte en materie samen met werk van kunstenaars die zich door de wetenschap laten inspireren.

Verschillende disciplines

Meer dan 50 wetenschappers en kunstenaars verkennen vanuit verschillende disciplines de visuele mogelijkheden om de werkelijkheid vorm te geven. De tentoonstelling is opgezet als een associatief beeldverhaal dat uitnodigt tot het leggen van verrassende verbindingen.

Ontdek het werk van Hubert Leyendeckers

De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers (1935) neemt in True Beauty een centrale plaats in. Leyendeckers behoort vanaf de jaren zestig tot de oorspronkelijkste Nederlandse kunstenaars. Gedreven door nieuwsgierigheid werkt hij aan een spectaculair oeuvre. Stedelijk Museum Breda heeft voor deze tentoonstelling enkele monumentale installaties gerestaureerd.

''Amper een jaar na de opening weet Stedelijk Museum Breda te verrassen met deze originele tentoonstelling die ook nog eens hyperactueel is.'' - Trouw