Guardian Spirits

t/m 31 maart

Guardian Spirits

Een blik op Oekraïne

In Guardian Spirits wordt recent werk getoond van zeven Oekraïense kunstenaars: Myroslava Bachkur, Serhii Dekaliuk, Vitalii Hrekh, Vova Keno, Irina Maksymova, Notuko en Volodymyr Semkiv.

De oorlog met Rusland beïnvloedt ook de Oekraïense kunst, wat wordt weerspiegeld in tekeningen, schilderijen, sculpturen en animaties van de deelnemende kunstenaars. Ze laten ons zien hoeveel kunst kan betekenen als vrijheid en democratie bedreigd worden.

Bredase link

Fotograaf Fons Manders werkt als vrijwilliger bij de vluchtelingenopvang De Koepel in Breda. Hij raakte gefascineerd door de afbeeldingen die Oekraïense vluchtelingen kiezen als startscherm van hun telefoon, en de verhalen die daarmee verbonden zijn. In Guardian Spirits toont Manders een serie foto’s van deze startschermen.

Benefietveiling

Met de tentoonstelling steunen we de kunstenaars uit Oekraïne. Maar liefst 45 indrukwekkende kunstwerken werken worden op donderdag 28 maart geveild. De opbrengst komt ten goede aan het maken van beenprotheses voor Oekraïense soldaten en het ondersteunen van de deelnemende kunstenaars. Ben je geïnteresseerd en wil je deelnemen aan deze benefietveiling? Meld je dan hier aan

De veiling wordt geleid door Mark Haasnoot, veilingmeester Medusa Auctioneers.

Samenwerking

Guardian Spirits is een samenwerking tussen de gemeente Breda, Kozytskyi Charity Foundation, de ambassade van Oekraïne en Stedelijk Museum Breda.