Voorstelling Tiuri

21, 22 en 23 juni

Voorstelling Tiuri

Het zestiende-eeuwse meesterwerk De tuin der lusten van Jheronimus Bosch blijft veel mensen tot op de dag van vandaag fascineren. Al eeuwenlang vraagt men zich af waar Bosch zijn inspiratie vandaan haalde en wat de verborgen betekenissen in het schilderij zijn. Nog altijd roept het beroemde drieluik nieuwsgierigheid en spannende theorieën op. Samen met Nieuwe Veste en Tiuri bundelen we nu onze krachten om dit mysterie op eigentijdse wijze opnieuw tot leven te brengen.


Tiuri voegt een eigen interpretatie van De tuin der lusten aan de tentoonstelling De Lusten van Engelbrecht toe met een voorstelling. Dit theatergezelschap, waarin ontwikkeling van ongekend talent van jongeren met een beperking centraal staat, neemt je mee op reis langs de drie luiken. Dit doen zij aan de hand van de thema’s verleiding, samenzijn, vallen en opstaan. 

De voorstelling van Tiuri vindt plaats in de binnentuin van Nieuwe Veste, ontmoetingsplaats voor taal creativiteit en kunst. Nieuwe Veste biedt een inspirerende plek om verhalen te vertellen en presenteert daarom met trots deze unieke interpretatie van De tuin der lusten.

Voorstelling Tiuri

Locatie: Nieuwe Veste Breda, Molenstraat 6.

Ticket: € 15. Geeft zowel toegang tot voorstelling als tot Stedelijk Museum Breda. Tickets zijn via Tiuri.nl te boeken.

Speeltijden:

  • Vrijdag 21 juni om 20:00 uur
  • Zaterdag 22 juni om 15:00 uur en 20.00 uur
  • Zondag 23 juni om 13:30 uur en 16:00 uur
Tickets Tiuri
Levendige route

Om de bijzondere samenwerking van deze culturele organisaties te benadrukken, maakt Tiuri letterlijk een verbinding tussen Stedelijk Museum Breda en Nieuwe Veste. Voorafgaand aan de voorstellingen verandert Tiuri de route tussen de twee locaties (Veemarktstraat-Boschstraat) in een levendig schouwspel. Laat je meevoeren en waan je in de wereld van Jheronimus Bosch.

De tijden van de theaterroute zijn als volgt:

  • Zaterdag 22 juni om 14.30 uur
  • Zondag 23 juni om 13.00 uur en 15.30 uur 
Royal Roots

Dit initiatief is onderdeel van Royal Roots, een meerjarig programma over de Bredase Nassaus en het ontstaan van het koningshuis, waarin culturele en economische partners samenwerken. In het programma van 2024 staat De tuin der lusten centraal.

Royal Roots is een initiatief van Stedelijk Museum Breda, Gemeente Breda en Breda Marketing, met ondersteuning van Provincie Noord-Brabant. Meer info: royalroots.nl