Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

True Beauty
t/m 19 aug 2018

True Beauty

Op de grens van kunst en wetenschap

Tentoonstelling

Binnen de digitale beeldcultuur wordt het wetenschappelijk beeld steeds belangrijker. Nieuwe onderzoeksgebieden, ontdekkingen en technologieën resulteren in een onophoudelijke stroom van beelden. Behalve fascinerend zijn die vaak adembenemend mooi.

True Beauty brengt nieuwe foto’s, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers rond de thema’s mens, natuur, ruimte en materie samen met werk van kunstenaars die zich door de wetenschap laten inspireren.

Verschillende disciplines 
Meer dan 50 wetenschappers en kunstenaars verkennen vanuit verschillende disciplines de visuele mogelijkheden om de werkelijkheid vorm te geven. De tentoonstelling is opgezet als een associatief beeldverhaal dat uitnodigt tot het leggen van verrassende verbindingen.

Ontdek het werk van Hubert Leyendeckers 
De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers (1935) neemt in True Beauty een centrale plaats in. Leyendeckers behoort vanaf de jaren zestig tot de oorspronkelijkste Nederlandse kunstenaars. Gedreven door nieuwsgierigheid werkt hij aan een spectaculair oeuvre. Stedelijk Museum Breda heeft voor deze tentoonstelling enkele monumentale installaties gerestaureerd.

''Amper een jaar na de opening weet Stedelijk Museum Breda te verrassen met deze originele tentoonstelling die ook nog eens hyperactueel is.'' - Trouw


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief