Vrienden

Stedelijk Museum Breda is een museum van en voor de inwoners van Breda en omgeving. Bezoekers én creatieve professionals ontdekken en omarmen het museum. Vrienden zijn onmisbaar. Help ons groeien in kwaliteit en publieksbereik, word vriend. En maak gebruik van de vele voordelen.

Dankzij de Vrienden
Onze Vrienden hebben een waardevolle collectie opgebouwd, sommige stukken zijn te zien in De Collectie -  450 jaar kunst en geschiedenis. En toen enkele jaren geleden het oudste stadsgezicht van Breda werd ontdekt, werd dat aangekocht door onze Vrienden. Ook startten we met hun steun Project Binnenruimte waarbij we jonge kunstenaars uit de regio nieuw werk laten maken en hen zes maanden lang een podium bieden. Bij elke editie verschijnt een publicatie.

Vrienden maken het verschil
Als Vriend draag je het belang van het museum uit, motiveer je mensen om tentoonstellingen te bezoeken en zorg je voor een stevig draagvlak in de stad. Jouw enthousiasme en betrokkenheid zijn dus even belangrijk als financiële steun.

Voordelen voor Vrienden

  • Je ontvangt gratis toegang tot het museum
  • Je krijgt 10% korting op publicaties die het museum uitgeeft
  • Je krijgt korting op culturele excursies die de Vereniging van Vrienden organiseert 
  • Je wordt ten minste twee keer per jaar uitgenodigd voor een exclusieve ontvangst, bijvoorbeeld bij de opening van een nieuwe tentoonstelling 
  • Je ontvangt vier keer per jaar een speciale nieuwsbrief met daarin informatie over het museum en de collectie, over lezingen, artist talks en andere activiteiten

Word Vriend of geef het cadeau
Je bent al Vriend voor €20 per kalenderjaar of met twee personen voor €35. Ook kun je naast je lidmaatschap een extra donatie doen. Op zoek naar een origineel cadeau? Verras familie of vrienden met een Vriendenlidmaatschap.

Meer informatie of vriend worden?
Neem contact op met Ans Schellinger via 076 529 93 10 of vrienden@stedelijkmuseumbreda.nl.


Vereniging Vrienden

De Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda enthousiasmeert en verbindt particulieren aan het museum. Op deze manier creëert zij een stevig draagvlak voor kunst en cultuur in Breda en in de regio. De vereniging heeft een belangrijke collectie opgebouwd die te zien is in het museum.

Over de vereniging
De Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda werd in 1903 opgericht en telt inmiddels ruim 550 leden. De eerste leden zagen de culturele rijkdom van Breda en startten een collectie met Bredaas erfgoed en kostbare voorwerpen. Tot 1970 heeft de vereniging het museum bestuurd en gesteund. In 1970 werden de Stichting Stedelijk Museum en de Stichting Bisschoppelijk Museum opgericht. Dit was de start van de Vrienden als zelfstandige vereniging. Vrienden steunen het museum met bijdragen aan tentoonstellingen, projecten, aankopen en publicaties. 

Bestuur
Marcel van de Winckel - voorzitter
Chantal Pesch - secretaris
Marcel Dalinghaus - penningmeester
Jos Verbakel - lid
Peter Mannaerts - lid
Pieter Talboom - lid

Gegevens
De Vereniging Vrienden Stedelijk Museum is een culturele ANBI met een eigen rechtsbevoegdheid en een koninklijke erkenning.

Kamer van Koophandel nr. 40280974
Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) nr 8165.19.067

Statuten
Financieel overzicht 2018
Toelichting 2018
Begroting 2019
Balans 2020 - Begroting 2021
Privacyverklaring Vrienden

Adres 
Boschstraat 22
4811 GH  Breda
vrienden@stedelijkmuseumbreda.nl
stedelijkmuseumbreda/steun-ons/vrienden

Vrienden
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief