Vrienden

  Stedelijk Museum Breda is een museum van en voor de inwoners van Breda en omgeving. Bezoekers én creatieve professionals ontdekken en omarmen het museum. Vrienden zijn onmisbaar. Help ons groeien in kwaliteit en publieksbereik, word vriend. En maak gebruik van de vele voordelen.

  Dankzij de Vrienden
  Onze Vrienden hebben een waardevolle collectie opgebouwd, sommige stukken zijn te zien in De Collectie -  450 jaar kunst en geschiedenis. En toen enkele jaren geleden het oudste stadsgezicht van Breda werd ontdekt, werd dat aangekocht door onze Vrienden. Ook startten we met hun steun Project Binnenruimte waarbij we jonge kunstenaars uit de regio nieuw werk laten maken en hen zes maanden lang een podium bieden. Bij elke editie verschijnt een publicatie.

  Vrienden maken het verschil
  Als Vriend draag je het belang van het museum uit, motiveer je mensen om tentoonstellingen te bezoeken en zorg je voor een stevig draagvlak in de stad. Jouw enthousiasme en betrokkenheid zijn dus even belangrijk als financiële steun.

  Voordelen voor Vrienden

  • Je ontvangt gratis toegang tot het museum
  • Je krijgt 10% korting op publicaties die het museum uitgeeft
  • Je krijgt korting op culturele excursies die de Vereniging van Vrienden organiseert 
  • Je wordt ten minste twee keer per jaar uitgenodigd voor een exclusieve ontvangst, bijvoorbeeld bij de opening van een nieuwe tentoonstelling 
  • Je ontvangt vier keer per jaar een speciale nieuwsbrief met daarin informatie over het museum en de collectie, over lezingen, artist talks en andere activiteiten

  Word Vriend of geef het cadeau
  Je bent al Vriend voor €20 per kalenderjaar of met twee personen voor €35. Ook kun je naast je lidmaatschap een extra donatie doen. Op zoek naar een origineel cadeau? Verras familie of vrienden met een Vriendenlidmaatschap.

  Meer informatie of vriend worden?
  Neem contact op met Ans Schellinger via 076 529 93 10 of vrienden@stedelijkmuseumbreda.nl.


  Vereniging Vrienden

  De Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda enthousiasmeert en verbindt particulieren aan het museum. Op deze manier creëert zij een stevig draagvlak voor kunst en cultuur in Breda en in de regio. De vereniging heeft een belangrijke collectie opgebouwd die te zien is in het museum.

  Over de vereniging
  De Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda werd in 1903 opgericht en telt inmiddels ruim 550 leden. De eerste leden zagen de culturele rijkdom van Breda en startten een collectie met Bredaas erfgoed en kostbare voorwerpen. Tot 1970 heeft de vereniging het museum bestuurd en gesteund. In 1970 werden de Stichting Stedelijk Museum en de Stichting Bisschoppelijk Museum opgericht. Dit was de start van de Vrienden als zelfstandige vereniging. Vrienden steunen het museum met bijdragen aan tentoonstellingen, projecten, aankopen en publicaties. 

  Bestuur
  Marcel van de Winckel - voorzitter
  Chantal Pesch - secretaris
  Marcel Dalinghaus - penningmeester
  Jos Verbakel - lid
  Peter Mannaerts - lid
  Pieter Talboom - lid

  Gegevens
  De Vereniging Vrienden Stedelijk Museum is een culturele ANBI met een eigen rechtsbevoegdheid en een koninklijke erkenning.

  Kamer van Koophandel nr. 40280974
  Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) nr 8165.19.067

  Statuten
  Financieel overzicht 2018
  Toelichting 2018
  Begroting 2019
  Balans 2020 - Begroting 2021
  Privacyverklaring Vrienden

  Adres 
  Boschstraat 22
  4811 GH  Breda
  vrienden@stedelijkmuseumbreda.nl
  stedelijkmuseumbreda/steun-ons/vrienden

  Vrienden
  Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief