Nassauwandeling

“Ik ben Filips Willem van Oranje-Nassau en ik ben ontvoerd door mijn peetvader, de koning van Spanje. Ik heb je hulp nodig om te ontsnappen en terug te keren naar Breda, waar mijn vader Willem van Oranje-Nassau woont.” Help jij om de verborgen locatie van Filips Willem te ontcijferen? 

Met de vernieuwde Nassauwandeling gaan de leerlingen op zoek naar aanwijzingen in het museum en de binnenstad van Breda. Onderweg leren ze kijkend en onderzoekend meer over de familie Nassau in de stad. Voor nog meer verdieping zijn er een verwerkingsles en het bordspel Overmeester Breda.

Praktisch

De lessen sluiten aan bij het tijdvak ‘Steden en staten’ en ‘Ontdekkers en hervormers’ en de Canon van Nederland.

Dit programma is te boeken vanaf januari 2024. Wil je dit programma boeken of meer weten? Neem dan contact op met de medewerkers van educatie via het telefoonnummer (076) 529 99 08 of via e-mail educatie@stedelijkmuseumbreda.nl.

Museumschatjes

Stedelijk Museum Breda is aangesloten bij Museumschatjes van Erfgoed Brabant. Met deze regeling kunnen scholen uit het primair onderwijs (groep 5-8) gratis naar het museum. Kijk voor meer informatie en aanmelding via Museumschatjes.