Shop & Espressobar

Start je dag met een kop koffie in onze espressobar of geniet samen van taart, biertjes en wijnen uit Breda. Zoek je een origineel cadeau? In onze shop vind je onder meer kunstboeken, prachtige items voor ieder interieur en leuke cadeautjes voor kinderen. Kom gezellig langs als het museum open is! Je hebt geen ticket nodig voor onze shop of espressobar.

Espressobar
Ook voor een borrel! Wil je eens op een andere plek genieten van een kop koffie of borrel en binnenkijken bij een van de oudste panden van de stad? Stap dan gerust het museum in. Meteen links zie je onze sfeervolle koffiebar. We schenken biologische koffie van Mocca D’Or en hebben volop duurzame en fairtrade hapjes en dranken. En natuurlijk staan er lokale producten op de kaart. Appeltaart van Banketbakkerij H. Van Haaren, bier van Bierbrouwerij Poater Gustaaf en Spaanse Rioja-wijn die we bij onze buren Wijnbar Dames Pellens importeren.

Museumshop
Zoek je een origineel cadeau? In onze museumwinkel vind je prachtige kunstboeken, bijzondere items voor je interieur en leuke cadeautjes voor kinderen. En natuurlijk heel veel mooie ansichtkaarten. Loop even binnen en neem de tijd om uitgebreid rond te kijken en laat je verrassen. Hieronder vindt je een kleine selectie uit ons ruime aanbod:

 • Publicatie Vanwege Vincent

  Bij de tentoonstelling Vanwege Vincent - De geboortestreek van Van Gogh als inspiratie verscheen de gelijknamige publicatie Vanwege Vincent. Deze publicatie is verkrijgbaar in onze museumshop. Voor meer informatie over het bestellen van het boek Vanwege Vincent, kun je mailen naar info@stedelijkmuseumbreda.nl

 • Unieke onderzetters en sleutelhangers

  Ben je op zoek naar een uniek cadeau met een verhaal? Bekijk dan onze reversibel eiken- en notenhouten onderzetters of sleutelhangers. Deze onderzetters en sleutelhangers zijn geïnspireerd op de oogtegels uit het Kasteel van Breda  en verkrijgbaar in onze museumshop. Voor meer informatie over het bestellen van de onderzetters, kun je mailen naar info@stedelijkmuseumbreda.nl

 • Historische atlas van Breda

  Op de grens van Brabant en Holland, van zand en klei, van bossen en weiden, van katholiek en protestant ligt Breda met een rijke geschiedenis in een bonte mix van culturen. Deze atlas geeft een nieuw, overzichtelijk en compleet beeld van de historie van Breda en omgeving. De Historische atlas van Breda is verkrijgbaar voor €32,50 in de museumwinkel van Stedelijk museum Breda. Kom snel langs en laat je verrassen door de geschiedenis van Breda!

 • Letterheads van Van Gogh

  "Letterlust" inspireert Huub Smits tot het maken van typografische portretten van kunstenaars die hij bewondert. Zo heeft hij ook Van Gogh geportretteerd. De letters zijn één voor één op het papier gewreven en nu verkrijgbaar in onze museumshop.


 • Biggetje Antonius

  Ontmoet Antonius! Het varkentje stamt uit de 16e eeuw en is het vaste attribuut en symbool van de heilige Antonius Abt. Varkens hadden een belangrijke rol als beschermer tegen de pest en andere besmettelijke ziekten. Andere associaties van het varkentje zijn spaarzaamheid en geluksbrenger.

  Je kunt Antonius nu ook thuis houden, in de vorm van deze pin!


 • Kunstsokken

  Op zoek naar het ideale cadeau? Geef werken van grootmeesters voor aan je voeten! Deze Kunstsokken zijn gemaakt van hoogwaardig gekamd katoen. Dit materiaal geeft de sokken niet alleen een heerlijke zachte touch, het zorgt er ook voor dat ze minder snel slijten en hiermee lang mooi blijven. Daarnaast zien ze er artistiek en kleurrijk uit. Kom langs in onze museumshop en kies de mooiste kunstsokken uit!

  De kunstsokken zijn verkrijgbaar in maat 36 t/m 46.Je kunt zonder kaartje en vrijblijvend onze museumshop bezoeken. 

De museumshop is open:
Dinsdag t/m vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag en zondag: 10:00 - 17:00 


Meesterwerk in het museumcafé
In het museumcafé hangt een levensgrote kopie van een wereldberoemd schilderij met Breda in de hoofdrol: De overgave van Breda van de Spaanse schilder Diego Velázquez. Het origineel hangt in het Prado Museum in Madrid. De bijnaam van het werk ('Las Lanzas') dankt het schilderij aan de lange lansen. Als je goed kijkt, zie je de schilder zelf staan, rechts van het paard. 


Op het schilderij overhandigt Justinus van Nassau de sleutel van de stad aan de Spaanse legeraanvoerder Spinola. Op 2 juni 1625 eindigt daarmee het wurgende beleg dat acht maanden heeft geduurd. Het is de laatste grote overwinning van de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog. 

Deze kopie werd geschilderd door Kees Maks, een leerling van George Hendrik Breitner. Hij werkte in 1903 acht maanden lang in het Prado. Om daar niet te veel ruimte in te nemen, moest hij het doek dubbelvouwen. De naad is nog steeds te zien. In 1978 schonk zijn weduwe het schilderij aan de gemeente Breda.


Shop & Espressobar
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief