Nu geopend tot 17:00
De collectie onder de loep

CollectieLab

t/m

De collectie onder de loep

De omvangrijke collecties van Breda zijn bij het publiek en deskundigen vrijwel onbekend. Daardoor kom je voor grote en kleine verrassingen te staan. Welke verhalen zitten erachter? Waar komen de stukken vandaan? Wie maakten ze? Wie staan er op de schilderijen afgebeeld? 

Tegelijkertijd moeten de collecties goed verzorgd worden. Wat moet je doen om belangrijke stukken te behouden voor de toekomst? Hoe herstel je de schade door gebruik en slijtage? Wanneer is restauratie niet (meer) aan de orde? 


  

Opbouw tentoonstelling

In deze tentoonstelling zie je een selectie van schilderijen en voorwerpen met een geheim of een gebrek. We betrekken het publiek actief bij het ontrafelen van de geheimen. Van een aantal collectiestukken brengen we het onderzoek en de restauratie in beeld. Op een aantal dagen kun je de restauratoren ook in het museum aan het werk zien.

Live restauratie bouwtekeningen Grote Kerk in augustus Elke vrijdag tot en met eind augustus is van 11:00 tot 17:00 de restauratie te volgen van bouwtekeningen van de Grote Kerk uit 1905, gemaakt door Dio Rovers. Ze zijn vervaardigd naar aanleiding van een onderhoudsrestauratie van de kerk die plaatsvond tussen 1905 en 1969. Verschillende onderdelen van de Grote Kerk waren beschadigd en aan vervanging toe. Nu zijn het de bouwtekeningen die zorg nodig hebben. 

Tussen 14:00 en 15:00 kun je papierrestauratoren Maik Gerritsen en Yukina Uitenboogaart al je vragen stellen over het conserveren van papier. 

Plan uw bezoek

Praktische informatie

Doelgroep
van jong tot oud
Locatie
begane grond
Gemiddelde tijdsduur
30 minuten
Toegankelijk
rolstoelvriendelijk