Vandaag open vanaf 10:00

Pers

Game Rules - Anastasia Opara en Oskar Stålberg

Game Rules is een presentatie met werken van de jonge game developers en kunstenaars Anastasia Opara en Oskar Stålberg. Beiden maken gebruik van procedural content generation, een bekende methode in de game-industrie.

True Beauty - Op de grens van kunst en wetenschap: de herontdekking van Hubert Leyendeckers

De tentoonstelling True Beauty - Op de grens van kunst en wetenschap in Stedelijk Museum Breda, brengt de mooiste foto's, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers samen met kunstenaars die zich door de wetenschap laten inspireren.

True Beauty - Op de grens van kunst en wetenschap

3 maart t/m 19 augustus 2018 True Beauty brengt nieuwe foto’s, visualisaties en animaties van internationale toponderzoekers samen met werk van kunstenaars die zich door de wetenschap laten inspireren.

Nieuw museum opent in Breda

BREDA - Op zaterdag 17 juni opent een nieuw museum in Breda: Stedelijk Museum Breda. In een half jaar tijd is een modern, ruim stadsmuseum opgezet waar de wisselwerking tussen erfgoed, beeldende kunst en beeldcultuur centraal staat.

Persbriefing 9 juni

Vanaf zaterdag 17 juni is Stedelijk Museum Breda geopend voor publiek. Op vrijdag 9 juni willen we ons aan u presenteren.

Doe mee met Breda kleurt

Stedelijk Museum Breda blaast een oude traditie nieuw leven in. Jong en oud worden opgeroepen om een bijzondere prent over de Vrede van Breda op hun eigen manier in te kleuren.

Stedelijk Museum Breda opent 16 juni

Er is nu een nieuwe, definitieve openingsdatum: vrijdag 16 juni. Vanaf zaterdag 17 juni zijn bezoekers van harte welkom.

Stedelijk Museum Breda lanceert educatief programma

Als onderdeel van het openingsprogramma Stedelijk Museum Breda komt er een speciaal educatief programma over een bijzondere gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis