De collectie

De collectie

Van schilderijen, edelsmeedkunst en kleding uit vervlogen tijden tot hedendaagse beeldende kunst: het museum beheert meer dan 60.000 objecten. 
Meer weten over de historische collectie? Op Brabantserfgoed.nl kun je de museumverzameling online bekijken. Bekijk hier

Bruikleenaanvragen
Bruikleenaanvragen kunnen ten minste zes maanden voor de gewenste aanvangsdatum ingediend te worden. Stuur graag tijdig een mail aan collectie@stedelijkmuseumbreda.nl, voorzien van de motivatie, tentoonstellingsplan, objectnummers, tentoonstellingsduur en een facility report. Wij onderschrijven als museum de uitgangspunten van de werkgroep Slimmer Lenen en Code Bruikleenverkeer.

Beeldmateriaal aanvragen en publiceren
Een afbeelding van een object uit de collectie aanvragen? Stuur daarvoor een mail naar collectie@stedelijkmuseumbreda.nl. Vermeld de reden van de aanvraag, en het objectnummer van de gevraagde afbeelding. Bij gebruik van de afbeelding in een publicatie verzoeken wij om de aangeleverde creditline te gebruiken die bij de afbeelding wordt vermeld. Ook ontvangen we graag een exemplaar van de publicatie op het adres:

Stedelijk Museum Breda
afd Collecties
Boschstraat 22
4811 GH Breda

Aanbiedingen van objecten en informatieverzoeken
Objecten aanbieden, schenken of vragen over objecten in de collectie kunnen gestuurd worden naar onderstaand mailadres.
collectie@stedelijkmuseumbreda.nl


Hedendaagse beeldende kunst

De collectie hedendaagse beeldende kunst (1960-nu) van Stedelijk Museum Breda bestaat uit circa 800 kunstwerken. De kunstenaars hebben allemaal een link met de stad Breda. Ze zijn er geboren, hebben er gestudeerd, gewoond, gewerkt, óf maken werk waarbij stad en inwoners het uitgangspunt vormen. De hier uitgelichte werken vormen een dwarsdoorsnede in tijd en soort werk.