Particulieren
Donaties en nalatenschap

Wil je bijdragen aan een sterk fundament voor kunst en geschiedenis in Breda? Steun ons dan met een (eenmalige) donatie of neem Stedelijk Museum Breda op in jouw testament. Zo draag je bij aan bijzondere tentoonstellingen, impactvolle projecten en aankopen voor de collectie.

Doneer je aan Stedelijk Museum Breda, dan komt de schenking volledig ten goede aan het museum. Want we hebben een culturele ANBI-status, waardoor het museum is vrijgesteld van erf- en schenkbelasting.

Fiscale voordelen bij een periodieke gift

Als je Stedelijk Museum Breda voor langere tijd wilt steunen, kun je jouw giften aftrekbaar maken voor de Belastingdienst. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Een periodieke schenking/gift is een structurele gift aan Stedelijk Museum Breda die schriftelijk is vastgelegd in een notariĆ«le of onderhandse schenkingsovereenkomst. De looptijd van deze overeenkomst is minimaal vijf jaar.

Lees meer over culturele ANBI

Nalaten

Als je wilt nalaten aan Stedelijk Museum Breda, dien je dit door een notaris te laten vastleggen in een testament.

Je kunt Stedelijk Museum Breda benoemen tot (mede-)erfgenaam middels een erfstelling. Je geeft dan aan voor welk percentage het goede doel in jouw nalatenschap deelt.

Ook kun je een geldbedrag of een bepaald goed schenken, een legaat. Door wensen vast te leggen in jouw testament houd je zelf in de hand hoe de nalatenschap verdeeld wordt.

Meer informatie

Heb je vragen of de wens om de mogelijkheden van een schenking of legaat persoonlijk te bespreken?
Neem dan contact met Marcia van den Wildenberg, zakelijk directeur via e-mail: marcia@stedelijkmuseumbreda.nl of telefonisch: 076 529 99 00.