Familie kerstprogramma

t/m 7 januari 2024

Familie kerstprogramma

Natuurlijk bezoek je in de kerstvakantie het museum! Elke dag organiseren we familieactiviteiten, en als je genoeg hebt gezien en gedaan, kun je in het museumcafé terecht voor winterse drankjes en lekkere hapjes. 

Deelname aan de activiteiten zijn zonder kosten. Voor 'Familiesporen' en 'The Snowman' betaal je enkel de reguliere entreekosten om toegang te krijgen tot de tentoonstellingen.


Programma

Familiesporen

Locatie: De Nassaus van Breda en Ambitie & Verlangen
Volg de Familiesporen door onze vaste tentoonstellingen over de Nassaus en de 19de eeuw. Kleurplaten komen tot leven in een levensgroot stadsgezicht en vreemde voorwerpen laten je raden waarvoor ze vroeger werden gebruikt. Na afloop kun je bij de receptie een cadeautje ophalen.

The Snowman (film)

Locatie: auditorium
Heb je alle tentoonstellingen gezien? Kijk dan gezellig samen de kerstklassieker The Snowman (1982). De tekenfilm vertelt het verhaal van een jongetje dat op kerstavond een levende sneeuwpop maakt. Samen gaan ze naar de Noordpool om daar de kerstman te ontmoeten.

Tafelmanieren met Erasmus 

4 januari van 11.30 - 15.30 uur 
Locatie: café

Leer over de tafelmanieren uit de tijd van de Nassaus. Ontdek net zoals kinderen vroeger de magie en het plezier van eten. Misschien ben jij wel de gelukkige die de prijswinnende engelparel eet!

Kerstbal kleurwedstrijd 

Locatie: café
Kleur je eigen kerstbal en hang die in onze grote kerstboom. De kleurplaten zijn speciaal gemaakt door de tekenaar van het Familiespoor in de Nassautentoonstelling. Na de kerstvakantie maken we de winnaar bekend!

Engelparel met warme choco

Locatie: café
Deze kerstvakantie hebben we iets speciaals in het museumcafé: engelparel met warme choco en een placemat met de tafelmanieren van de Nassaus. Ontdek, net zoals kinderen vroeger patacons in hun brood vonden en maak kans op een leuke Nassau prijs!