Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Voor groepen

Rondleidingen

Benieuwd naar de verhalen achter onze prachtige collectie en onze tentoonstellingen? Boek een rondleiding en laat je begeleiden door een van onze rondleiders. Een museumdocent begeleidt de groep door het museum. Hij of zij vertelt over het museum, de tentoonstelling, de historische voorwerpen, de kunstwerken en de achtergrondverhalen. 

Nu te boeken:

  • Rondleiding De Collectie
  • Rondleiding CollectieLab: De verdwenen kathedraal van Cuypers

Het basistarief van een rondleiding is € 75,-. Een rondleiding duurt 45 minuten.

Neem voor meer informatie en boekingen contact op met onze medewerker reserveringen en ontvangsten via 076 529 9310 of via ans@stedelijkmuseumbreda.nl.

Arrangement: Rondleiding topstukken en stadswandeling Stedelijk Museum Breda 

tot 31 december 2018 - Wandel langs de topstukken uit de collectie. Bewonder het oudste stadsgezicht van Breda, een lieflijk Catharinabeeld uit het Begijnhof, oogverblindende monstransen die een periode van vier eeuwen overbruggen, het schitterende glaswerk van de adjudant van het turfschip en het schilderij Mary Stuart met haar zoon Willem III van Gerard van Honthorst. Ontdek hoe de geschiedenis van de vestingstad die uitgroeide tot verbindingsstad wordt weerspiegeld in de rijke collectie.

Tijdens de stadswandeling loop je door een van de oudste stadspoorten, de Gasthuyspoort. Je ziet hoe de komst van de Nassaus heeft gezorgd voor macht en rijkdom. Enkele hoogtepunten: het Begijnhof, het Kasteel van Breda, het Nassau-Baroniemonument van Pierre Cuypers, het nieuwe station en de architectuur van de Bredase industrie, waaronder de Faam. Praktische informatie en boekingen

Nassauwandeling (voor gezinnen), vanaf eind februari 2019

Een speurtocht door het museum en het centrum van Breda. Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en hij houdt hem gegijzeld aan het Spaanse hof. Stiekem neemt hij contact op met zijn vader en laat geheime codes achter.

Bij de receptie kun je een speurtocht meenemen met vragen en opdrachten bij verschillende objecten in het museum en de stad. Door de vragen te beantwoorden verzamel je de codes die Filips Willem heeft verspreid. Volg de route en kom daarna terug in het museum om de code die je hebt gevonden te kraken. Heb je de geheime locatie van Filip Willem gevonden? Dan krijg je bij de balie een cadeautje. 

Groepsbezoeken

Voor groepen of organisatoren van groepsreizen of –uitjes bieden wij een ruime keuze uit arrangementen, rondleidingen en stadswandelingen. Voor (inter)nationale touroperators stemmen wij het aanbod graag af op de doelgroep.

Neem voor meer informatie en boekingen contact op met onze medewerker reserveringen en ontvangsten via 076 529 9310 of via ans@stedelijkmuseumbreda.nl.

Verhuur

Stedelijk Museum Breda is gevestigd in een rijksmonument dat in 2008 werd uitgebreid tot een modern en duurzaam museumgebouw. Het bevindt zich vlak bij het historische stadshart en op loopafstand van het nieuwe trein- en busstation. In de directe omgeving is ruime gelegenheid om te parkeren.

We beschikken over een auditorium dat door bedrijven en organisaties gehuurd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een lezing, een seminar, een presentatie, een relatiebijeenkomst of een receptie. Het is voor uw gasten mogelijk om de tentoonstellingen te bezoeken of aan een rondleiding deel te nemen. Een evenement in Stedelijk Museum Breda staat garant voor hartelijkheid, zorgvuldigheid en inspiratie. Wij denken graag met u mee over de invulling van uw ontvangst of evenement.

Neem voor meer informatie en boekingen contact op met onze medewerker reserveringen en ontvangsten via 076 529 9310 of via ans@stedelijkmuseumbreda.nl.