Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

Vereniging van VriendenDraagvlak voor kunst en cultuur


De Vereniging van Vrienden Stedelijk Museum Breda zet zich in om particulieren te enthousiasmeren en te verbinden aan het museum, en een stevig draagvlak te creëren voor kunst en cultuur in de stad en in de regio. De Vrienden steunen het museum met bijdragen aan tentoonstellingen, projecten, aankopen en publicaties. 

Vrienden vormen een belangrijk draagvlak om het cultuur- en kunsthistorisch erfgoed van de stad en de regio te behouden, te vergroten en te tonen aan het publiek. De vereniging is een van de belangrijkste eigenaren van de collectie die wordt getoond in Stedelijk Museum Breda.

Momenteel telt de vereniging ruim 550 leden. De Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda werd in 1903 opgericht. De eerste leden zagen de culturele rijkdom van Breda en startten met een fantastische collectie voor de stad met Bredaas erfgoed en kostbare voorwerpen. Tot 1970 heeft de vereniging het museum bestuurd en gesteund. In 1970 werden de Stichting Stedelijk Museum en de Stichting Bisschoppelijk Museum opgericht. Dit was de start van de Vrienden als zelfstandige vereniging.

De collectie


De Vereniging Vrienden Stedelijk Museum is een culturele ANBI met een eigen rechtsbevoegdheid en een koninklijke erkenning.


Bestuur
Marcel van de Winckel - voorzitter
Chantal Pesch - secretaris
Marcel Dalinghaus - penningmeester
Jos Verbakel - lid
Peter Mannaerts - lid 


Vereniging Vrienden Stedelijk Museum 
Kamer van Koophandel nr. 40280974
Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) nr 8165.19.067 

Adres 
Boschstraat 22
4811 GH  Breda
vrienden@stedelijkmuseumbreda.nl
stedelijkmuseumbreda.nl/vrienden


Begroting 2019
Financieel overzicht 2018
Toelichting 2018
StatutenFoto: Bas Czerwinski