Vandaag open vanaf 11:00
BuitenDrift

BuitenDrift

t/m

BuitenDrift

Kunstenaarscollectief KunstDrift op bezoek in NEXT

Tegendraadse foto's, objecten, installaties, performances en animatie

Opening zaterdag 24 augustus, 15.00 - 16.30 uur


Vanaf 24 augustus is KunstDrift een maand te gast in projectruimte NEXT. Met BuitenDrift treedt het collectief voor het eerst gezamenlijk naar buiten en presenteert zich aan een breed publiek: met tegendraadse foto's, bewegende objecten en sculpturen, performances en een baldadige animatiefilm. Het gezamenlijke proces is een belangrijk uitgangspunt voor het collectief. Onderdeel daarvan is ook het filosoferen en discussiëren over het maken van kunst en de betekenis daarvan. 

Drift wil kunst met mensen verbinden. De basis hiervoor vormt een expositieruimte aan de Stationslaan in Breda. Deze locatie functioneert als ontmoetingsplek en experimenteel podium voor eigentijdse beeldende kunst - en alles wat aan beeldende kunst grenst en raakt. Makers, verzamelaars, opdrachtgevers en publiek ontmoeten elkaar en werken er samen.

Ontdek Drift in BuitenDrift en geef je gedachten over kunst een flinke wasbeurt met onconventionele presentaties en activiteiten!

Met beeldend werk van Goran Bjeljac, Hugo Dubois, Hielke van Engelen, Jan Fokkema, Shorshvan Ibrahim, Pieter Jonker, Ad Marijnissen en Martin Peulen, performances door Hugo Dubois en Lea Teunissen en filosofische bespiegelingen door Pieter Vastbinder met het publiek.

Opening BuitenDrift
Zaterdag 24 augustus, 15.00 - 16.30 uur 

Marjolein van de Ven (conservator moderne en hedendaagse kunst Stedelijk Museum Breda) en Ad Marijnissen (kunstenaar en lid van kunstenaarscollectief KunstDrift) geven een inleiding op de tentoonstelling. De tentoonstelling wordt geopend met een performance door kunstenaar Hugo Dubois en kunstenaar en schrijver Lea Teunissen.


Socratisch Gesprek
Zondag 22 september, 14.00 - 16.00 uur 

Als afsluiting van de tentoonstelling vindt een Socratisch Gesprek met filosoof Pieter Vastbinder plaats. Bezoekers zijn van harte welkom om aan dit gesprek deel te nemen.  Het gesprek vindt plaats van 14.00 - 16.00 uur in projectruimte NEXT. Deelname is gratis; houd de website en de Facebookpagina van het museum in de gaten voor meer informatie.


De pinhole-foto staat voor KunstDrift en wat daar gebeurt: "Het is een metalen plaat, die is door een paar van ons net zolang gepoetst en gepolijst tot hij glom als een spiegel. Zo heeft hij vorige zomer in de Spiegelacademie gestaan. Daarna is hij door anderen bewerkt met een schuurmachine en vijlen, buiten in de regen gezet en later weer als grondplaat voor een vuurkorf gebruikt. Toen is de plaat weer teruggekomen in de expositieruimte. Uiteindelijk is er een pinhole-foto van gemaakt. Zie het verschil tussen de foto en de plaat in het echt!"
- Ad Marijnissen 

www.kunstdrift.nl


Schrijf je in voor de nieuwsbrief