Luchtdoop
24 aug 2019 - 27 sep 2019

Luchtdoop

Raketstart Extended

Tentoonstelling

Locatie: Stadsgalerij Breda De StadsGalerij ligt op 5 minuten loopafstand van Stedelijk Museum Breda

Za 24 augustus t/m vr 27 september 2019, geopend op za + zo van 12-18u

Linda Bresser, Stan Gonera, Pjotr van Leeuwen, Esther Schaminée, Ian Skirvin en Marloes Vreeswijk

Wat betekent het om als jonge kunstenaar een tentoonstelling te maken? Hoe speel je met de verwachting? Hoe ga je om met (tijdelijke) zichtbaarheid? En hoe pak je het samen als groep aan?

In het kader van de tentoonstelling Raketstart – Nieuwe beeldende kunst in Breda organiseren Stedelijk Museum Breda en Van GoghGalerie in Zundert het project Luchtdoop.

Esther Schaminée en Ian Skirvin, beiden vorig jaar afgestudeerd aan AKV|St. Joost Breda, hebben tijdens de eindexamenexposities van dit jaar een selectie gemaakt van vier onlangs afgestudeerden. Met Linda Bresser, Stan Gonera (AKV|St. Joost Breda) en Pjotr van Leeuwen en Marloes Vreeswijk (AKV|St. Joost ’s Hertogenbosch) werken ze een maand samen aan de tentoonstelling Luchtdoop in Stadsgalerij Breda, die op zaterdag 24 augustus opent.

De zes jonge kunstenaars geven Luchtdoop samen vorm, behalve de ruimte en de periode is alles nog open. Binnen een vast budget maken ze hun eigen keuzes: met wie ze in gesprek willen gaan, hoe ze de ruimte willen gebruiken, welke evenementen ze willen organiseren, enzovoorts. 

Opening: zaterdag 24 augustus, vanaf 17.00 uur 
Op zaterdag 24 augustus vond de feestelijke opening plaats in de Stadsgalerij. De tentoonstelling werd geopend door Marianne de Bie  wethouder Cultuur, Jeugd & Onderwijs. Meer informatie: https://www.facebook.com/event...

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief