Game Rules
  26 apr 2018 - 21 mei 2018

  Game Rules

  Oskar Stålberg & Anastasia Opara

  Tentoonstelling

  Procedural content generation is een bekende methode in de game-industrie. Hierbij worden beelden en virtuele ruimtes automatisch geproduceerd op basis van algoritmes. Ook de gebruiker kan daarbij een rol spelen. Door het zelf-genererende karakter ontstaan nieuwe en onvoorziene mogelijkheden. Oskar Stålberg en Anastasia Opara, twee jonge game developers en kunstenaars, laten in Game Rules een aantal actuele voorbeelden zien.

  Oskar Stålberg combineert dit zelf-genererende vermogen van algoritmes met de schoonheid van handmatig vormgegeven content. Door Stålberg geïllustreerde modules vormen het uitgangspunt voor een oneindige hoeveelheid mogelijkheden om virtuele omgevingen te construeren en deconstrueren. In Brick Block gaat het letterlijk om het opbouwen en afbreken van architecturale vormen, in Planet vraagt hij de speler keuzes te maken in het ‘bekleden’ of het creëren van een wereld, die veel overeenkomsten heeft met de aarde.

  Anastasia Opara is gefascineerd door de relatie tussen computers en kunst. Ze gebruikt procedural content generation als tool voor haar kunst: in plaats van een penseel gebruikt zij een algoritme. Volgens Opara wordt kunst vaak als een heel 'menselijke' vaardigheid beschouwd. Ze ziet het als een uitdaging om het menselijke aspect in kunst te vertalen naar de computer. Haar geanimeerde geometrische loops zijn een ode aan de schoonheid van de mathematica.

  Oskar Stålberg (SE) studeerde bij The Game Assembly, een opleiding voor game ontwikkelaars in Malmö. Na zijn afstuderen werkte hij voor Ubisoft Massive en UsTwo, een digitale productstudio. Momenteel leidt hij de ontwikkeling van Bad North, een procedureel gegenereerd computerspel over de Vikingen.

  Anastasia Opara (RU) studeerde aan de games opleiding van NHTV Breda University of Applied Sciences. Momenteel werkt ze bij de multidisciplinaire researchafdeling SEED (Search for Extraordinary Experiences) van Electronic Arts.

  De presentatie Game Rules is tot stand gekomen in samenwerking met NHTV Breda University of Applied Sciences als onderdeel van de Everything Procedural Conference op 25 april 2018. 

  Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief