Op dit moment is het museum gesloten. Dat heeft alles te maken met de renovatie van de vloeren en de herinrichting van de zalen. Lees er alles over »

Ik &
t/m 3 mrt 2019

Ik &

NEXT

De tentoonstelling Ik & toont werk van leerlingen uit het speciaal onderwijs, en is georganiseerd door Stedelijk Museum Breda samen met Cultuurwinkel Breda.

In NEXT, de projectruimte van het museum, laten leerlingen van Het Brederocollege en Breda College zien wat het begrip ‘identiteit’ voor hen betekent. Ze geven hun eigen beeld van onderwerpen als ‘ik en de ander’, ‘ik en mijn kleding’ en ‘ik en cartoons’. In de tentoonstelling is ook aandacht voor het creatieve proces. Een aantal leerlingen is namelijk nauw betrokken bij het maken van de expositie. Samen met medewerkers van het museum selecteren zij de werken en bedenken ze het concept.  

Stedelijk Museum Breda en Cultuurwinkel willen door middel van deze tentoonstelling de creativiteit van leerlingen uit het bijzonder onderwijs onder de aandacht brengen van een breed publiek. Daarnaast worden de leerlingen zo gestimuleerd om zelf beter naar elkaars werk te kijken en daarover na te denken.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk. 

Deelnemende scholen: Breda College en Het Brederocollege. Mede mogelijk gemaakt door: Cultuurwinkel Breda/ Nieuwe Veste en Gemeente Breda.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief