Zomervakantie vier je in en om het museum
t/m 4 sep 2022

Zomervakantie vier je in en om het museum

Vakantieprogramma

Ben je nieuwsgierig en heb je een goede speurneus? Dan ben je hier aan het juiste adres deze vakantie. Kom gezellig langs, in het om het museum zijn er leuke dingen te beleven voor jong en oud!

-> Bij de gloednieuwe expositie Nachtvlucht voert de zwarte draad je door de zalen. Het is de leidraad voor de speciale familieroute. Met het bijbehorende opdrachtenboekje word je op een speelse manier een hoop wijzer over de kunstenaar Pieter Laurens Mol en zijn kunst.

-> Voor de allerjongste bezoekers is er de vrolijke kunstkijkpuzzel door de vaste tentoonstelling waarbij het draait om spelenderwijs kunst ontdekken.

-> Meer zin in een audiotour? Dat komt goed uit: Trix en Max zijn je gidsen bij de audiotour in het museum. Ze nemen je mee door de tentoonstellingszalen en trakteren je op bijzondere verhalen en onverwachte ontmoetingen. Maak kennis met het varkentje Anthony en andere opmerkelijke figuren.
‘Ontdek de geheimen van Park Valkenberg’ is een speurkaart die verschillende beelden en leuke dingen van het park in het zonnetje zet.

-> Liever naar buiten: ook dat kan: doe de Nassauwandeling. Niet zomaar een wandeling: jullie hulp komt van pas bij de zoektocht naar Filips Willem. Kijk goed, laat je hersens kraken en met de codes en een decoder lukt het vast om de prins te traceren. Bovendien word je een stuk wijzer over de koninklijke geschiedenis van Breda.

Bezoek ook onze shop
Is de familieroute helemaal afgerond? Loop dan ook binnen in onze museumshop en laat je verrassen! Je vindt er prachtige kunstboeken, leuke cadeaus voor kinderen, een mooi aandenken aan Breda en nog veel meer.