Zomer 2019
16 jul 2019 - 31 aug 2019

Zomer 2019

Activiteit

Welkom! Stedelijk Museum Breda vormt een ideaal vertrekpunt voor iedereen, jong en oud, die de kunst en geschiedenis van Breda wil ontdekken. Naast pronkstukken uit de geschiedenis tonen we wisselende tentoonstellingen op gebied van eigentijdse kunst.

Deze zomer presenteren 37 kunstenaars uit Breda actueel werk in Raketstart. Het is een verrassend overzicht met behalve schilder- en beeldhouwkunst ook film en fotografie. Gevestigde namen worden afgewisseld met kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan.     

Tijdens Summerschool kunnen kinderen deelnemen aan masterclasses en workshops onder begeleiding van verschillende kunstenaars. Ze krijgen uitleg over beeldende kunst en gaan aan de slag om zelf een meesterwerk te maken!        

De Collectie geeft een beeld van 450 jaar kunst en geschiedenis. Je ziet een van de oudste Nederlandse stadsgezichten, portretten van Willem van Oranje en zijn zonen, maar ook schilderijen van de beroemde 19e -eeuwse schilder en uitvinder Petrus van Schendel.  

Vanaf augustus tonen we in CollectieLab schilderijen en tekeningen van de kunstenaar Clemens Merkelbach van Enkhuizen. Ze geven een persoonlijke kijk op de veranderingen in en om Breda in de jaren ’50 en ’60.  

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief