Ziek & Gezond #2 in CollectieLab Digitaal
    15 dec 2021 -

Ziek & Gezond #2 in CollectieLab Digitaal

Tentoonstelling

Krijg de pestpokken, teringtyfus of kolere! We schelden vaak met ziektes, maar realiseren we ons wat we eigenlijk zeggen? Waarschijnlijk niet, want we bedoelen het niet letterlijk. Deze scheldwoorden komen voort uit een tijd dat mensen doodsbang waren om zulke ziektes te krijgen. Schelden we elkaar straks ook uit met ‘krijg corona’?

In deze virtuele tour door de tweede editie van Ziek & Gezond in CollectieLab ontdek je verhalen over besmettelijke ziektes en de ontwikkeling van de ziekenhuizen in Breda. Vanwege de lange lockdown was de tentoonstelling begin dit jaar maar kort te zien. Daarom bieden we nu een uitgebreide digitale versie aan. Je kunt via je scherm door de zaal lopen, films bekijken en achtergrondinformatie lezen. Ook voor families zijn er leuke vragen en opdrachten. Ziek & Gezond in CollectieLab is samengesteld door Stedelijk Museum Breda, Stadsarchief Breda, Team Erfgoed Breda en Amphia.

In de podcast van Brabants Erfgoed vertelt onze conservator Monique Rakhorst je meer over de ziekelijke geschiedenis van Breda en de parallellen met de coronapandemie van de afgelopen anderhalf jaar. Beluister hier de podcast.

Voor nog meer items die met deze tentoonstelling te maken hebben, klik je op het Online Museum en kijk je bij Ziek & Gezond.