Winter in het museum
24 dec 2017 - 7 jan 2018

Winter in het museum

Activiteit

Op de foto met Elvis en zijn Bredase manager, als jonge kunstenaar aan de slag met je meesterwerk of luisteren naar de mooiste nummers van Louis Armstrong? Kom deze winter schuilen voor de kou in ons museum. We bieden een hartverwarmend programma voor jong en oud.

Een selfie met Elvis en The Colonel
Ga met Elvis en zijn beruchte Bredase manager op de foto. In de foyer staat een levensgrote kerstkaart waarop The Colonel is verkleed als kerstman. Je kunt het origineel en nog twee andere kerstkaarten uit de jaren ’60 en ’70 zien in de tentoonstelling Van kasteel tot station.

In de huid van een kunstenaar (van 4 tot 12 jaar)
Ondertussen kruipen kinderen in de huid van een kunstenaar. Geïnspireerd door de kleurrijke video van Quayola maken ze hun eigen meesterwerk. Ze bekijken samen met een museumdocent de projectie in de tentoonstelling Wonderlijk Weefsel en gaan daarna zelf aan de gang met vliegerpapier en lijm. Het programma start om 14.00 uur en om 15.00 uur op 27 t/m 30 december 2017 en 2 t/m 7 januari 2018.

Jazz in Lanzas
Kom zondag 24 december van 11.00 tot 12.15 uur luisteren naar Jazz in Lanzas. Pianist Harry Kanters en co. spelen live muziek van Louis Armstrong. Het concert is vrij toegankelijk: een wonderful begin van de kerstvakantie.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief