Wij, de kunstenaars van Breda!
t/m 23 sep 2018

Wij, de kunstenaars van Breda!

Deel II

NEXT

Na de succesvolle eerste editie van Wij, de kunstenaars van Breda! volgt nu deel twee. Opnieuw presenteren we een keuze uit het werk van beeldend kunstenaars uit Breda. De expositie is te zien in NEXT, het auditorium en het entreegebied van het museum.

Door Bredase kunstenaars een podium te bieden en de artistieke krachten te bundelen wil het museum beeldende kunst in de stad zichtbaar maken. Wij, de kunstenaars van Breda! (deel II) is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met initiator en curator Jordy Koevoets.

De deelnemende kunstenaars zijn Peter Bouwmans, John van Gils, Noortje Haegens, Corrie van Heijst, Samuel Hortulanus, Matthieu van Riel, Renée van Trier, Melissa van Venrooij, Michiel van der Zanden en Wiebke Zander. 

Opening en performance: All Can Be Softer
Op zaterdag 1 september wordt de tentoonstelling door Jordy Koevoets en Dingeman Kuilman, algemeen directeur Stedelijk Museum Breda geopend.

Tijdens de opening vindt de Nederlandse première van All Can Be Softer, een performance door Renée van Trier plaats. De performance werd eerder uitgevoerd in onder andere MadHouse Helsinki en Arsenic, Centre d’art scénique contemporain in Lausanne.

Wij, de kunstenaars van Breda! (deel II) is te zien in NEXT, het auditorium en het entreegebied. De toegang is gratis. 

Lees hier de openingstoespraak van Iris Bouwmeester op 1 september 2018.

Wij, de kunstenaars van Breda! Deze tentoonstellingsreeks is onderdeel van een programmalijn waarmee Stedelijk Museum Breda beeldend kunstenaars uit Breda en kunstenaars die duidelijk gelieerd zijn aan de stad ­– bijvoorbeeld door hun opleiding of omdat ze in de stad hebben gewoond – structureel een podium wil bieden. Eerder dit jaar presenteerde Stedelijk Museum Breda Wij de kunstenaars van Breda! (deel I). 

Lees het openingsmanifest dat Jordy Koevoets schreef voor deze reeks.

Afbeelding: Wiebke Zander, Mouthy (detail), 2015, fotomontage en print, 124 cm x 72 cm.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief