Vuelta Breien
6 mrt 2020 - 26 jul 2020

Vuelta Breien

2020 Vuelta Tricotar

NEXT

Medio augustus zouden de start en finish van de derde etappe van de Spaanse wielerronde Vuelta plaatsvinden in Breda, maar door de coronacrisis gaat dat niet door. Modeontwerper Maurice Spapens had initiatief genomen om een spectaculair community-art project te organiseren, en was al flink op weg in de realisatie ervan.

Fifty shades of red, make everybody glad!
Samen met inwoners van Breda wilde hij een aantal monumentale wielertruien breien die aan het Spanjaardsgat zouden hangen. Het proces en de voortgang van het project zouden we laten zien in NEXT. NEXT is ons venster naar de stad; hier worden projecten getoond die verbinding hebben met de inwoners, de makers en/of de bezoekers van Breda.

Maurice Spapens was afgelopen maanden vaak aanwezig in het museum om uitleg over het project te geven, bezoekers enthousiast te maken en om breisels uit heel Nederland te verzamelen. De lapjes zouden in 8 weken tijd uitgroeien tot een zee van rode lapjes. Door de coronacrisis loopt nu alles anders. In overleg met Maurice Spapens hebben we besloten om door te breien.

Nog iedere dag worden er rode lapjes ingeleverd en zijn mensen binnen en buiten Breda aan het breien. Het project is meer dan alleen handwerken; het brengt mensen samen. Het gemeenschapsgevoel wordt groter door samen aan dit kunstwerk te breien.

Alle kleuren rood zijn welkom. Lapjes voor de 3 rode truien moeten met ACRYL gebreid of gehaakt worden. Lapjes van ander materiaal rood komen in de grote trui. Alle lapjes moeten 21X30 cm groot zijn.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief