Vreemde Tijden - VSO Expo
1 apr 2021 - 30 mei 2021

Vreemde Tijden - VSO Expo

NEXT

De tentoonstelling Vreemde Tijden in NEXT, de projectruimte van het museum, toont kunst van leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) van het Breda College, Het Brederocollege en Visio. Iedereen is welkom om hun werk over het thema ‘tijd’ te komen ervaren. Mensen die slechtziend of blind zijn, kunnen deelnemen via brailleteksten en objecten die aangeraakt mogen worden.

Om bekende redenen waren de vso-leerlingen dit keer zelf niet aanwezig bij de ontwikkeling van de presentatie, maar het resultaat is - net als bij voorgaande edities - indrukwekkend. 

Van oertijd tot toekomende tijd, van grottekeningen tot robotica en van droom tot werkelijkheid: uit alle dimensies is wel iets te zien. Of te voelen, want dat mag hier gewoon! 

Ook is er aandacht voor het creatieve proces. Je ziet en hoort de makers aan het werk, vertellend over hun creaties met een eigenzinnige blik op deze tijd. Op die manier zijn ze toch aanwezig in hun eigen expositie.  Stedelijk Museum Breda brengt de creativiteit van vso-leerlingen onder de aandacht van een breed publiek. Tegelijkertijd stimuleert het project hen om over hun eigen en elkaars werk na te denken.

Deelnemende scholen: Breda College, Het Brederocollege, Visio

De tentoonstelling is gratis toegankelijk.


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief