Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

Tweede editie van 1m2 Podium
t/m 10 jul 2022

Tweede editie van 1m2 Podium

Activiteit

Zondag 10 juli vindt de tweede editie van 1m2 Podium plaats. Van 14.00 tot 16.30 uur brengen we een gevarieerd en compact programma met muziek, poëzie en performance in het auditorium van ons museum.

Toegang voor dit podium is gratis. Indien je ook de tentoonstellingen wil bezoeken dan betaal je de reguliere entreeprijs.

Line-up
Janine Ensslin
Mizt aan de Maas
Jessica van Deursen
Toine Klaassen
Ishmail Kamara
Hemel van Rossum

Janine Ensslin
Inmiddels een bekend gezicht bij de 1m2 Podium edities bij Stedelijk Museum Breda. Al vanaf de eerste keer in 2018 duidelijk aanwezig met het introduceren van onder andere elke dichter, muzikant, art-performer en experimentalisten.


Mizt aan de Maas
Mizt is een Rotterdamse schrijver/artiest, die inspirerende verhalen, spoken word en raps schrijft en uitvoert. Mizt is begonnen in Paramaribo als rapper in het het hiphop duo MvP. Ondertussen woont hij al langer dan vijftien jaar in Crooswijk, Rotterdam, waar hij ook het woordkunst platform Alfabet Soep heeft opgezet, waarmee hij schrijvers en artiesten een podium en adviezen biedt om zich te kunnen ontwikkelen. In zijn vrije tijd is Mizt ook techniekdocent op een middelbare school. 


Jessica van Deursen
Beeldend kunstenaar en performer artist Jessica van Deursen bevraagt de maakbaarheidvan het leven, zoals dat al eeuwen wordt gedaan binnen de praktische filosofische traditivan levenskunst.  

Door de vermogens van haar lichaam  en geest te onderzoeken en te tonen in vaak zeer beproevende performances, onderzoekt zij de uitwerking van alternatieve levenskeuzes, die vaak buiten de hedendaagse norm vallen. Met als doel meer (eco) bewust, duurzamer en minimalistisch, autonoom, zelfvoorzienend én een meer geëngageerde levensstijl te ontwerpen. 

Haar alledaagse leven verwordt in die zin tot onderwerp van haar kunst, en haar kunstprojecten dicteren tot in detail de kaders van haar alledaagse leven. Van de manier waarop zij zich kleedt tot en met de liefdesrelaties die zij aangaat.


Toine Klaassen
Dit maal zullen twee tribe members van the dutch bushmen clan  hun opwachting maken tijdens de één meter kwadraat podium sessies. De één meter kwadraat als tijdelijke beperking op hun vogelvrijheid.
Hoe zal dit haar beloop krijgen? De dutch bushmen, zijn performers, die de vrijheid van het menszijn met hun verbeeldingen  bezingen en vieren op de hen kenmerkende en karakteristieke wijze. Hun site specific aanpak maakt veel mogelijk, maar niets is zeker.


Ishmail kamara
Geboren in Manabolo , Chiefdom, Sierra Leone. In 2012 is Ishmail naar Nederland gevlucht. Hij Heeft de stad Rotterdam ontdekt als muze en inspiratiebron. Ishmail is auteur en podiumdichter.  Hij organiseert poëzie workshops op middelbare scholen, begeleidt stadswandelingen en treedt regelmatig op in opdracht van organisaties als het Verhalenhuis Belvedère en Open Rotterdam.
Hij debuteerde met zijn eerste gedichtenbundel ‘’Smile’’ in 2018.  In 2020 zijn eerste roman ‘’ A Hundred Golden Horses- a journey to the promised land’’. In 2021 verscheen zijn gedichtenbundel ‘’landschap Van Mijn Ziel’’, geschreven direct vanuit het Nederlands. 


Hemel van Rossum
Een dichter wiens werk centraal heeft staan hoe affect(ie) mensen en ruimtes verandert om andere vormen te vinden van samen-zijn. ‘Andere’ soorten levensvormen vervagen in elkaar waardoor atmosferen vervloeien tot biosferen. ‘Anders-zijn’ vindt meestal zijn vorm in onthechte observaties, het idee van een tweede puberteit in de trans beleving en luchtig proberen te blijven bij het geloof in op een zielsniveau in contact staan met elk facet van je omgeving.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief