Toekomstdromen van nieuwe Brabanders
3 nov 2018 - 25 nov 2018

Toekomstdromen van nieuwe Brabanders

NEXT

In deze tentoonstelling tonen we negen portretten van Bredase nieuwkomers die afbeelden hoe zij zichzelf zien over vijf jaar. De beelden zijn gemaakt door negen jonge fotografen uit de omgeving. Ook het proces wordt in beeld gebracht.

Stichting Talitha Arise stimuleert migranten en statushouders om het heft in eigen hand te nemen en hun leven positief te veranderen. Hoe? Door te laten zien dat het kan!

Diana J. Banks, initiatiefnemer van Talitha Arise, begeleidde in opdracht van de gemeente Breda begeleidde statushouders bij het vinden van een baan. Toen viel haar op dat nieuwkomers geen rolmodellen hebben - mensen die hen inspireren en aan wie ze zich kunnen optrekken. Ze besloot een netwerk op te richten. Inmiddels is het netwerk flink uitgebreid en werkt de Stichting Talitha Arise samen met Stichting Take Care TV aan een programma dat onder andere een documentaire reeks, fototentoonstelling en een aantal glossy magazines omvat rond thema’s die belangrijk zijn voor het integratieproces.

De geportretteerden en hun fotografen:
Abd Alwahed en Jos Schetters
Aster Russom en Cindy van Rees
Christin Banks en Pol Rijnders
Evelyne Segniagbeto en Marieke Horward
Ferdinand Igbeche en Lennert Antonissen                 
Kisanet Kesete en Eline Baggen                      
Macarena Hanis met Ana Cardona Guzman en Debbie Schoone
Maya Butalid en Judith Helmer
Mawahib Tagod en Evelien Buynsters

Op zondag 18 november ben je welkom bij de ‘Gesprekkenreeks Nieuw Brabant’ waar culturele inititiefnemers, politici en statushouders met elkaar in gesprek gaan. De gesprekken vinden plaats in projectruimte NEXT van 15 tot 17 uur en is gratis bij te wonen.

In deze tentoonstelling tonen we negen portretten van Bredase nieuwkomers die afbeelden hoe zij zichzelf zien over vijf jaar. De beelden zijn gemaakt door negen jonge fotografen uit de omgeving. Ook het proces wordt in beeld gebracht.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief