Summerschool Exposed
t/m 24 sep 2021

Summerschool Exposed

Kijken naar de wereld door de ogen van een kunstenaar

NEXT

In de afgelopen zomervakantie zijn kinderen (7+) in projectruimte NEXT aan de slag gegaan, samen met Bredase kunstenaars uit de tentoonstelling Razende stilstand - Kunst in Breda vanaf 1970 tot nu. Samen kwamen ze tot antwoorden op de vraag: Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? 

Elke week werkte een andere kunstenaar samen met de deelnemende kinderen, waardoor zij elke week met een ander soort kunst kennis maakten.

Aan de Summerschool-workshops werkten kunstenaars Romee van Oers, Arjan Janssen, Michiel van der Zanden, Cécile Verwaaijen, Danielle Lemaire en Margot Zweers mee. Eerst namen zij de kinderen mee naar hun werk in de tentoonstelling Razende stilstand – Kunst in Breda van 1970 tot nu, verderop in het museumOm te kijken, luisteren, bewegen en de kunstenaars de oren van het hoofd te vragen. Vol ideeën gingen zij daarna met elkaar aan het werk om een eigen kunstwerk te maken.

Bijna alle werken die de kinderen tijdens Summerschool maakten zijn t/m 24 september te zien in Summerschool Exposed in NEXT.


Mededeling voor alle deelnemers aan Summerschool
Op zaterdag 25 september vind de grote ophaaldag plaats. Van 10:00-16:00 kunnen alle deelnemers de gemaakte werken op komen halen.
Kom je je werk ophalen op 25 sept? Stuur dan voor donderdag 23 september een mail naar educatie@stedelijkmuseumbreda.nl
Vergeet hierin niet om de naam van je kind en de datum van de workshop te vermelden
en of je kind heeft meegewerkt aan een gezamenlijk werk (op 28 juli, 29 juli, 30 juli, 25 aug, 26 aug of 27 aug).

De digitale werken uit de workshop van Michiel van de Zanden (11 aug, 12 aug en 13 aug) worden volgende week naar de deelnemers verstuurd.

 


Foto hoofdafbeelding: Marian Schutte

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief