Summerschool
t/m 3 sep 2021

Summerschool

Kunstworkshops voor kinderen

Activiteit

Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Tijdens Summerschool kijken kinderen naar de wereld door de ogen van een kunstenaar. 
Alle werken die de kinderen tijdens Summerschool maakten zijn t/m 26 september te zien in de Summerschool-tentoonstelling in NEXT.

Deze hele zomervakantie kunnen kinderen (7+) in projectruimte NEXT aan de slag, samen met Bredase kunstenaars uit de tentoonstelling Razende stilstand - Kunst in Breda vanaf 1970 tot nuElke week staat er een andere kunstenaar voor de groep, waardoor kinderen elke week weer met een ander soort kunst kennis kunnen maken. 

De Summerschool-workshops worden gegeven door kunstenaars: Romee van Oers, Arjan Janssen, Michiel van der Zanden, Cécile Verwaaijen, Danielle Lemaire en Margot Zweers. Eerst nemen de kunstenaars de kinderen mee naar hun werk in de tentoonstelling Razende stilstand – Kunst in Breda van 1970 tot nu, verderop in het museum.Om te kijken, luisteren, bewegen en de kunstenaars de oren van het hoofd te vragen. Vol ideeën gaan de kinderen in NEXT aan de slag met de kunstenaar. Wat wordt het? Tekenen met Danielle? Freestylen met Arjan? Of werken met de speciale verfkwast van Romee? Het kan alle kanten op.

Alle werken die de kinderen maken krijgen een plaatsje in NEXT, zodat daar een tentoonstelling ontstaat voor en door kinderen. Doe jij ook mee?


Praktische informatie Kinderworkshops:
28 juli t/m 3 september iedere woensdag, donderdag en vrijdag
Start om 10.00 uur (tot 13.00 uur)
Deelname voor kinderen is gratis

Meld je aan via dit formulier

Deelnemende kunstenaars:
28, 29 en 30 juli                        Romee van Oers
4, 5 en 6 augustus                    Arjan Janssen
11, 12 en 13 augustus              Michiel van der Zanden
18, 19 en 20 augustus              Cécile Verwaaijen
25, 26 en 27 augustus              Danielle Lemaire
1, 2 en 3 september                 Margot Zweers

Beschrijvingen kunstenaars:

Romee van Oers (2829 & 30 jul)
Romee van Oers maakt abstracte schilderijen waarin ze speelt met verschillende vormen, kleuren en bewegingen. Dit zorgt voor vaak grote, spannende werken met veel diepte. Tijdens deze workshop ga je stapelen! Samen met de groep maak je één groot kunstwerk met Romee’s bijzondere kwast, en maak je je eigen stapel-sculpturen van kleuren en vormen.

Arjan Janssen (4, 5 & 7 aug)
Kan je verdwalen in een kunstwerk? Hoe voelt dat? En hoe voelt het om zelf kunst te máken? In deze workshop begin je met oefenen met kijken naar kunstwerken, samen met schilder Arjan Janssen. Iedereen krijgt een eigen moment van glorie door voor de groep een meesterwerk te maken!

Michiel van der Zanden (11, 12 & 13 aug)
De schilderijen, sculpturen en andere werken van Michiel van der Zanden zijn als snoepjes - steeds weer andere kleuren, texturen en vormen komen voorbij. In het werk van Michiel komen fysieke en digitale kunst elkaar tegen, en precies met die twee ga je aan de slag. 

Cécile Verwaaijen (18, 19 & 20 aug)
Met haar kunstwerken probeert Cécile Verwaaijen verhalen te vertellen die je misschien nog niet hebt gehoord of minder vaak ziet. In de week van Cecile ontmoet je live modellen en ga je hun én hun verhalen en plaats te geven in het museum.

Danielle Lemaire (25, 26 & 27 aug)
Soms grillig en spannend, soms vrolijk en kleurrijk - de tekeningen, schilderijen en films van Danielle Lemaire roepen sterke gevoelens op. Haar gigantische tekeningen vertellen vaak verhalen, over de geschiedenis van bijvoorbeeld een voorwerp, plaats – of van jezelf. In de workshops van Danielle verweef je je eigen herinneren met het heden in een grootse tekening.

Margot Zweers (1, 2 & 3 sept)
Met haar sculpturen kijkt Margot Zweers naar ruimte. Hoe werken kunstwerken samen met diepte? Wanneer is iets plat en wanneer niet? Tijdens deze workshop onderzoek je samen met Margot wat perspectief nou precies is en hoe het je helpt je eigen sculpturen te maken!

Dit jaar is Summerschool onderdeel van Summervibes.
Bekijk voor meer informatie de website.

Foto hoofdafbeelding: Bas Czerwinski
Foto's galerij: Marian Schutte

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief