Socratisch gesprek met Pieter Vastbinder
22 sep 2019 - 22 sep 2019

Socratisch gesprek met Pieter Vastbinder

kunstenaars en publiek

Activiteit

Als afsluiting van de tentoonstelling BuitenDrift vindt een Socratisch gesprek met filosoof Pieter Vastbinder plaats. Bezoekers zijn van harte welkom om aan dit nagesprek deel te nemen of om mee te luisteren en de tentoonstelling te bekijken. Het gesprek vindt plaats van 14.00 - 16.00 uur in projectruimte NEXT. Deelname is gratis. 

Het Socratisch gesprek ontleent zijn naam aan de Griekse filosoof Socrates. Socrates was een onverschrokken vragensteller. Het gesprek heeft als doel om via de dialoogmethode beter inzicht te krijgen in elkaars denkbeelden. Voor ieder gesprek vormt een vraag of een thema het uitgangspunt. 

Wat staat er op het spel?
Op 22 september staat de vraag Wat staat er op het spel? centraal. Onder leiding van Pieter Vastbinder onderzoeken de kunstenaars samen met bezoekers hun ervaringen in de tentoonstelling. 

Als ik deelnemers aan een Socratisch gesprek confronteer met de vraag 'Wat staat er op het spel?' dan confronteer ik mezelf onvermijdelijk ook met deze vraag. Dat komt door de aard van de vraag. Maar ook door mijn houding: ik ontdek dat ik de vragen die ik anderen stel, ook aan mezelf stel. En andersom. Anderen zijn een spiegel voor mij en ik ben een spiegel voor anderen. Daar ben ik de laatste jaren mee bezig: met spiegelen. Meestal maak ik er een trits van: spiegelen, reflecteren, filosoferen.  Het is mijn dagelijks werk. En het is mijn bedoeling om zoveel mogelijk mensen te laten spiegelen, reflecteren en filosoferen. - Pieter Vastbinder

Meer info: BuitenDrift - Kunstenaarscollectief KunstDrift op bezoek in NEXT

Foto: Pieter Vastbinder

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief