Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone in de openlucht
19 jun 2021 - 30 aug 2021

Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone in de openlucht

Tentoonstelling

In de openlucht presenteren Stedelijk Museum Breda en Grote Kerk de fototentoonstelling Breda Fashion met werk van Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone. Deze presentatie sluit aan op de zomertentoonstellingen Sacha! - 50 jaar modefotografie in het museum en Royal Fashion Design - Mattijs van Bergen in de Grote Kerk.

Bij deze gratis toegankelijke outdoor expositie is kosteloos een bijbehorende audiotour te beluisteren, deze is bereikbaar door de QR-code op de werken te scannen. De audiotour geeft een persoonlijke kijk in de werkwijze van Sacha. Ze vertelt over haar verre reizen, waarbij ze veel verschillende mensen ontmoet en nauw met een creatief team samenwerkt. Omdat ze vaak buiten werkt moet ze zich op iedere locatie aanpassen aan de weersomstandigheden en soms onconventionele keuzes maken. Haar kalme manier van vertellen neemt je mee in haar verhaal; alsof je naast haar staat terwijl ze in haar artistieke proces zit.

Daarnaast is beeldredacteur Jenny Smets te horen. Ze is gespecialiseerd in modefotografie en vertelt over de industrie in de tijd dat Sacha werkt. Haar verhaal biedt context bij de foto's; hoe verre oorden en lichte verhaallijnen werden geïntroduceerd, de manier waarop er naar vrouwelijk naakt werd gekeken en hoe de compositie in een foto juist nadruk kan leggen op de kleding die het model draagt.

Van 18 juni t/m 2 augustus zijn de fotowerken te zien bij BRACK (Speelhuislaan 173A in Breda) en daarna van 2 augustus t/m 30 augustus aan de achterkant van centraal station Breda (eveneens Speelhuislaan).

Openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag: gesloten
woensdag: 15:00 -  23:00 uur
donderdag: 15:00 - 23:00 uur
vrijdag: 12:00 - 23:00 uur
zaterdag: 12:00 - 23:00 uur
zondag: 12:00 - 23:00 uur

Credit hoofdafbeelding: 1979, Éditions du Regard, Venetië 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief