Rondleiding 'Het sprookje van Dongen'
6 nov 2019 - 6 nov 2019

Rondleiding 'Het sprookje van Dongen'

Familie

Voor kinderen (en hun ouders of grootouders) hebben we speciaal een sprookjesboek gemaakt bij de tentoonstelling De heks van Dongen. Er was eens een dorp, niet ver hier vandaan. Het lag tussen de zandvlakte en het bos. Het dorpje heette Dongen. Men zegt dat het een magische plek was en zelfs dat er heksen woonden…

Je gaat op sprookjestocht door de tentoonstelling De heks van Dongen en ontdek samen met een museumdocent het sprookjesachtige Dongen uit de 19e eeuw. Na afloop krijgen kinderen een klein cadeautje. Ook kun je op de foto met een echte heksenbezem!

Extra kinderactiviteit ivm de landelijke stakingsdag op woensdag 6 november
Aanvang 11:00 tot 11:45 uur in de tentoonstelling De heks van Dongen en Dongen Revisited

Aanmelden
Deelname voor kinderen is gratis. Aanmelden via educatie@stedelijkmuseumbreda.nl
Tijdens het programma wordt verwacht dat ouders/verzorgers in het museum blijven. De (nieuwe) shop/espressobar is gratis toegankelijk, net als projectruimte NEXT. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen na betaling van het reguliere tarief.


Het magische bos
Op de foto als vliegende heks? Dat kan! In de foyer beneden hebben we een fotoplek gemaakt waar je op de foto kunt in een magisch bos. De set is helemaal compleet met professionele verlichting en kruisjes op de vloer waar het statief kan staan;-)

Doe mee en deel je foto online met #stedelijkmuseumbreda en #deheksvandongen. Tevens vind je in de foyer een zoekwand waar van alles op te vinden is. En er is een tafel met werkbladen van een doolhof, zoek de tien verschillen en een magisch kruiswoordpuzzel. Zien we je daar?

Afbeeldingen Afbeelding boven: Pamflet, Het Meysken van Breda, 1815-1846. Collectie Koninklijke Bibliotheek, Den Haag Afbeelding onder v.l.n.r.: August AllebĂ©, Boerenmeisje bij een waterput1869, olieverf op paneel. Collectie Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda. Rechter beeld: Ruud van EmpelStudy in Green #8, cibachrome, 2003. PrivĂ© collectie


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief