Retrospectief Bob Entrop
14 jan 2018 - 14 jan 2018

Retrospectief Bob Entrop

Activiteit

Talkshow met filmfragmenten over en met cineast Bob Entrop

De bedrijfsbezetting van ENKA in 1972 en de anti-kruisrakettendemonstratie in 1982. Filmmaker Bob Entrop was erbij en legde het vast. En dat doet hij nog steeds. Dit jaar zit Entrop maar liefst 45 jaar als onafhankelijk cineast in het vak. Dat leverde 320 filmtitels op, van documentaires tot actiefilms. Op zondagmiddag 14 januari blikken we in ons museum uitgebreid terug op het vroege werk van Bob Entrop. Samen met de filmmaker en enkele gasten kijken we naar films uit zijn studietijd aan de Academie St Joost en de eerste actiejaren van SOL FILMprodukties.

Filmische tijdreis
Aan de hand van diverse korte films en filmfragmenten maken we een tijdreis door de start van de carrière van Entrop. Van student tot beginnend onafhankelijk, sociaal betrokken filmer. We beginnen in 1968, nog voordat Entrop zich een professioneel filmmaker noemde. Terug naar de tijd dat hij op de kunstacademie St. Joost de kneepjes van het vak leerde. Dat is ook de periode waarin hij begon met het Bredase filmcollectief de Kritiese Filmers.

Filmweekend
De terugblik op het vroege werk is onderdeel van het Bob Entrop filmweekend in Breda. Een uitgebreid programma waarin het totale oeuvre van de filmer aan bod komt. Zaterdag 13 januari is in Chassé Cinema - onderverdeeld in drie sessies - een beknopt overzicht te zien van de films vanaf 1986.

Aanmelden
De filmmiddag in het auditorium van ons museum begint om 13.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Meld je voor dit programma vooraf aan om een plek te reserveren. De entree bedraagt 8,- euro. Ook je Museumkaart en andere kortingskaarten zijn geldig. Je kunt tot aanvang van het programma afrekenen bij de balie van het museum.

Filmlijst
Tijdens de middag komen aan bod: Tin Soldier (1968), Nederland uit de Nato (1968), Baccalaureus (1969), Miss ’70 (1970), Welles Nietes (1971), Samen staan we sterk (1973), ENKA mag niet dicht (1973), Speelgoed voor later (1981) en Euroshima, nee bedankt (1982).


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief