Ralph Roelse: THEY JUST DON'T GET IT.
24 sep 2017 - 22 okt 2017

Ralph Roelse: THEY JUST DON'T GET IT.

I.S.M. Graphic Matters

NEXT

Fotograaf Ralph Roelse geeft met fotografie op po√ętische wijze lading aan zijn kunstenaarschap en belevingswereld. De nacht staat als metafoor voor het ongrijpbare en geheimzinnige dat onder de oppervlakte ligt.

Ralph Roelse ontdekt op zijn twaalfde de wereld van graffiti. Hij raakt verslaafd aan de kick van de illegale interventie, maar verandert ook nog net zo snel van naam als van stijl. Zijn experimentele en onderzoekende karakter brengt hem uiteindelijk in contact met andere kunstvormen als fotografie. Hierdoor begint hij zijn nachtelijke escapades met een andere bril te bekijken.

De rol die Roelse dan voor lange tijd op zich neemt is die van graffitifotograaf. Zo krijgt hij toegang tot een wereld die alleen openstaat voor ingewijden. Toch zorgt zijn tegendraadse houding ervoor dat hij zich uiteindelijk niet thuisvoelt in de subcultuur waarvan hij eigenlijk zo graag onderdeel zou zijn. Hij besluit zich weer te ontdoen van zijn rol omdat hij zich niet op een ding vast wil leggen. 

De tentoonstellingstitel THEY JUST DON'T GET IT. refereert aan zijn persoonlijke zoektocht naar artistieke vrijheid; het breken met dogmatische regels door telkens in verandering te blijven. De fotografie is echter wel een instrument gebleven waarmee hij op po√ętische wijze lading geeft aan zijn kunstenaarschap en belevingswereld, met de nacht als metafoor voor het ongrijpbare en geheimzinnige dat onder de oppervlakte ligt.

Ralph Roelse (1984) studeerde in 2009 af aan de kunstacademie Den Bosch (AKV|St.Joost) met een specialisatie in conceptuele kunst. Hij werkt sinds 2012 als professioneel fotograaf, kunstenaar en art-director.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief