Project Binnenruimte #1
9 mrt 2019 - 1 dec 2019

Project Binnenruimte #1

Margot Zweers

Tentoonstelling

Project Binnenruimte is een reeks presentaties op de binnenplaats van het museum. Jaarlijks wordt een kunstenaar uitgenodigd voor deze ruimte een nieuw werk te maken. Met zijn grijze tegels en groen begroeide achterwand vormt de binnenplaats het fysieke hart van het museum. Tegelijkertijd verbindt hij het monumentale gedeelte met de modernistische nieuwbouw.

Voor de eerste editie van Project Binnenruimte maakte kunstenaar Margot Zweers de installatie Things seemed to be square. Zij gebruikt ruimtelijke tekeningen, gebaseerd op de plattegrond van de binnenplaats van het museum, afgietsels van stenen en uitvergrote foto’s van objecten. De binnenplaats is veranderd in een enorme kijkdoos. Sculpturen die er massief uitzien, blijken plat te zijn. Een voorkant is bij nader inzien toch een achterkant. Als je rondloopt, verandert voortdurend het perspectief.

Studio visit#5: Margot Zweers - Metropolis M

Over Margot Zweers
Margot Zweers (1989, Den Haag) studeerde in 2012 af aan de AKV|St.Joost in Breda. Als beste afstudeerder ontving ze de St. Joostpenning. Daarna volgde ze een master sculptuur aan de Hochschule für bildende Künste in Hamburg. In 2014 won Zweers de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs. Haar werk was te zien in tentoonstellingen in binnen- en buitenland, waaronder in 2018 
A Pleasant Walk (Kasko, Basel), In Thin Air (Schimmel Projects, Dresden) en Wij, de kunstenaars van Breda! (deel I) (NEXT, Stedelijk Museum Breda). In 2018-2019 ontvangt ze een werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaanfonds.

Met dank aan de Vrienden van Stedelijk Museum Breda

De ontmaskering van de ruimtelijke illusie - Mister Motley


Publicatie
Bij elke editie van Project Binnenruimte verschijnt een publicatie over de kunstenaar en het werk. In deze uitgave lees je een interview met Margot Zweers door Brenda Tempelaar. De publicatie is te koop in de museumwinkel voor € 4,50.


Afbeelding: Margot Zweers, Things seemed to be square, 2019. Foto René de Wit 


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief