Point of View
13 jun 2018 - 1 jul 2018

Point of View

De wereld van generatie 2000

NEXT

Stedelijk Museum Breda presenteert Point of View, een tentoonstelling met en door middelbare scholieren in Breda. Met de tentoonstelling wil het museum een podium geven aan een nieuwe generatie.

13 leerlingen werden uitgenodigd om als junior curator een tentoonstelling samen te stellen en vorm te geven. Onder begeleiding van medewerkers van Stedelijk Museum Breda selecteerden de junior curatoren werk van medeleerlingen. Ook zorgden ze voor een tentoonstellingsconcept, zaalteksten en het opbouwen van de tentoonstelling. Zo ervaren leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling.

De wereld van generatie 2000
Met Point of View willen de curatoren en deelnemers laten zien wat hen beweegt. Daarmee bieden ze de kijker nieuwe perspectieven op de wereld. Uit de keuze van werken spreekt een duidelijke oproep tot zelfreflectie: wat is jouw point of view?

Stedelijk Museum Breda organiseert ieder jaar een tentoonstelling met junior curatoren van middelbare scholen in Breda. Dit jaar zijn dit Stedelijk Gymnasium Breda, het Onze Lieve Vrouwelyceum, het NewmancollegeMarkenhageScalaMencia de Mendoza Lyceum en De Nassau

De tentoonstelling vindt plaats met ondersteuning van Cultuurwinkel Breda.

Junior curatoren
Elodie Elshout, Tessel Haagen, Jisse Hogeweg, Sofie de Jong, Anne Knoop, Nina Knuit, Bran Makkinga, Sanne Marteijn, Elena Moll, Rani Overduin, Marieke van der Plas, Evy van Seters en Megan Sminia.

Deelnemers
Jesse de Graaf, Pien Herber, Sarah SalehFien van Gool, Sofie de Jong, Eelco Wang, Rosa Floris, Marnix Meeuwis, Oscar Vos, Anneliek Bastiaanssen, Niels Weijtens, Sofia Freye Viveros, Ewa Bednarek, Enola Verhagen, Silke VonkSterre van Dijk, Casper de Haas, Maxime SandersKendra Koopmans, Esmée Martens en Thirza de Koning.

Locatie
Point of View vindt plaats in NEXT, de projectruimte van Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in het kader van het participatieprogramma I.S.M. Breda. Daarnaast zijn er exposities, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is vrij toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief