Past-Present-Future
12 jun 2019 - 14 jul 2019

Past-Present-Future

De wereld van generatie 2000

NEXT

Stedelijk Museum Breda presenteert Past-Present-Future, een tentoonstelling met en door middelbare scholieren in Breda. Met de tentoonstelling geeft het museum een podium aan een nieuwe generatie.

Tien leerlingen zijn uitgenodigd om als junior curator een tentoonstelling samen te stellen. Onder begeleiding van medewerkers van Stedelijk Museum Breda selecteerden zij werk van medeleerlingen. Ook zorgden ze voor een tentoonstellingsconcept, zaalteksten en het opbouwen van de tentoonstelling. Zo ervaren leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling.

De wereld van generatie 2000
De jongeren richten zich dit jaar op een aantal actuele thema’s. Van wereldoorlogen tot zelfreflectie tot vervuiling: in Past-Present-Future brengen jongeren in beeld hoe onze geschiedenis het heden beïnvloedt, en hoe er gekeken wordt naar de toekomst. Ga je mee op reis door de tijd?

"Ik vond het vooral interessant om naar werken te kijken die heel erg van elkaar verschillen. Om te kijken naar wat bij elkaar past qua thema, kleur en object."

Renske de Jong (5 HAVO, Newman College) over de opdracht die de junior curatoren kregen tijdens de trainingsmiddag met curator Marjolein van de Ven

VO expo 2019: Past-Present-Future
Stedelijk Museum Breda organiseert ieder jaar een tentoonstelling met junior curatoren van middelbare scholen in Breda. Dit jaar werken we samen met De Nassau, Markenhage College, Mencia de Mendoza Lyceum, Newmancollege, Onze Lieve Vrouwelyceum, Scala en Stedelijk Gymnasium Breda.

Junior curatoren:  
Yasmin Janssen, Sigrid Heus, Renske de Jong, Madelon Verheijen, Emma Thoensen, Roos Hulshof, Robin van Leijsen, Dide Schuit, Megan Sminia en Alexia West.

Deelnemers: 
Patrick Abma, Raydianne Angila, Meike van der Brugge, Adinda Dimjati, Luca van Dongen, Elodie Elshout, Jo-Anne van Gils, Hendrik Heerdink, Fee Huijbregts, Storm Jansen, Renske de Jong, Charlotte Koopman, Aurora McLean, Robin van Leijsen, Aya Nshewati, Noa Peeters, Yannick Rosheuvel,  Charlotte Schoenmakers, Femke Sigtermans, Luna Stevens, Evy Stuer, Robine Takx, Nynke Veenstra, Lucas Woerdeman.

Past-Present-Future is te zien in NEXT, de projectruimte van het museum. NEXT is gratis toegankelijk.

De tentoonstelling vindt plaats met ondersteuning van Nieuwe Veste, Cultuurwinkel Breda.

Bekijk hier foto's van de opening op dinsdag 11 juni.

Afbeelding: Robin van Leijsen, Hide & Seek (detail), 2019

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief