PapierLab
1 dec 2019 - 1 dec 2019

PapierLab

PapierLab in de tentoonstelling Clemens Merkelbach - Verstilling en verandering

Activiteit

Het museum nodigt je uit deel te nemen aan dit bijzondere evenement. Deelname is gratis met een regulier museumticket.

Heb jij ook iets met papier? Kom zondag 1 december naar het museum en ontdek meer over papier én verschillende teken- en schildermaterialen - temidden van de werken van kunstenaar Clemens Merkelbach!

PapierLab: ontdek de eigenschappen van papier
 
Clemens Merkelbach - Verstilling en verandering toont de tekeningen en schilderijen die Clemens Merkelbach in en rond Breda heeft gemaakt. De veelzijdige kunstenaar gebruikte verschillende materialen op papier, waaronder aquarel, contékrijt, en gewassen inkt op papier.

Marchelma van Breugel (snipper restauratie | papier | clinics) laat je ervaren hoe papier zich ‘gedraagt’ met verschillende teken- en schildermaterialen. Ontdek meer over de eigenschappen die papier geschikt maken voor bepaalde teken- en schilder technieken. Wat maakt aquarelpapier geschikt voor het maken van een aquarel? Doorloop de tafels als een kunstenaar, onderzoeker én restaurator! De experts van het museum kunnen je ondertussen meer vertellen over het werk van Clemens Merkelbach. Laat je deze middag volop inspireren!

Sinds 2016 is Marchelma van Breugel zelfstandig papierkundige. Met haar bedrijf snipper vervlecht ze het restauratievak met Papierclinics. In de clinics maakt ze slim gebruik van restauratietechnieken en omgekeerd hanteert ze in de uitvoer van restauraties de kennis van hedendaagse papiersoorten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

PapierLab is zondag 1 december open tussen 13.00-16.00 uur
Tentoonstelling: Clemens Merckelbach - Verstilling en verandering 
Deelname: voor volwassenen
Toegang: gratis met regulier museumticket (museumkaart geeft gratis toegang)
Locatie: Tentoonstellingszaal 3, Clemens Merkelbach - Verstilling en veranderingLoop binnen: aanmelden is niet nodig Materialen en gereedschappen zijn aanwezig

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief