Opening Stedelijk Museum Breda
17 jun 2017 - 17 jun 2017

Opening Stedelijk Museum Breda

Activiteit

Op zaterdag 17 juni opende ons nieuwe museum in Breda: Stedelijk Museum Breda. In een half jaar tijd hebben we een modern, ruim stadsmuseum opgezet waar de wisselwerking tussen erfgoed, beeldende kunst en beeldcultuur centraal staat. Het pand is in dezelfde periode vernieuwd, verduurzaamd en helemaal opnieuw ingericht.

Onderdeel van het museum is de projectruimte van I.S.M. Breda: de thuisbasis voor activiteiten die we samen met de stad ontwikkelen en uitvoeren. Iedereen is welkom om binnen te lopen, een voorstel te doen of samen met ons een idee te ontwikkelen. I.S.M. Breda is vrij toegankelijk.

Tegelijkertijd met het museum openen wij café Lanzas. Het café is voor iedereen toegankelijk, ook zonder het museum te bezoeken. Hier vind je tevens een kleine museumwinkel met een aanbod dat aansluit op de lopende tentoonstellingen.

Voor de jonge museumbezoekers hebben we twee leuke en leerzame activiteiten: de Kunstkijkpuzzel (4-7 jaar) en de Kunstkijkroute (8-14 jaar). Kinderen ontdekken via een speurtocht spelenderwijs de tentoonstellingen en het museum.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief